Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Οι ωραιότερες πόλεις τον χειμώνα

Γερμανία: Οι ωραιότερες πόλεις τον χειμώνα

Τις πιο όμορφες γερμανικές πόλεις, γνωστές και άγνωστες, για τον χειμώνα επιλέγει και παρουσιάζει η Deutche Welle.

Τον χειμώνα πολλές γερμανικές πόλεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο όμορφες. Κάποιες γνωστές, κάποιες άγνωστες.

Βαμβέργη, Βαυαρία


Με αξιοθέατα όπως το Παλιό Δημαρχείο, τον Αυτοκρατορικό Καθεδρικό Ναό ή τη «Μικρή Βενετία» η Βαμβέργη (Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO) αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες.

Αξίζει να απολαύσετε την μπαρόκ και γοτθική αρχιτεκτονική, ειδικά τον χειμώνα με χιόνι. Αν κάνει κρύο, μια από τις πολλές παραδοσιακές μπυραρίες θα σας προσφέρει ιδανικό….καταφύγιο.

Λούντβιχσμπουργκ, Βάδη-Βιρτεμβέργη


Λίγο έξω από τη Στουτγάρδη βρίσκεται η μικρή πόλη Λούντβιχσμπουργκ. Ο πύργος της, έδρα των πρώην τοπικών ηγεμόνων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μπαρόκ κτίρια στην Ευρώπη.

Είναι ανοιχτό στο κοινό και προσφέρει στους επισκέπτες μερικές ώρες μακριά από τις χειμωνιάτικες θερμοκρασίες που επικρατούν έξω στους εντυπωσιακούς κήπους ή τα πανέμορφα σοκάκια της παραδοσιακής πόλης

Χάτινγκεν, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία


Στο Χάτινγκεν, στην περιοχή του Ρουρ, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στα καλντερίμια και να περάσετε από περίπου 150 παραδοσιακά σπίτια που περιστοιχίζουν τη μικρή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο ιστορικό κέντρο.

Στη γύρω περιοχή μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στη ρομαντική κοιλάδα του Ρουρ ή να επισκεφθείτε τα τρία μεσαιωνικά κάστρα Ιζενμπουργκ, Μπλανκενστάιν, και το Χάους Κεμνάντε.

Φρόιντενμπεργκ, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία


Το Φρόιντενμπεργκ είναι πανέμορφο τον χειμώνα. Η πόλη των 18.000 κατοίκων απέχει περίπου μία ώρα οδικώς από την Κολωνία και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις της Γερμανίας.

Από το κεντρικό πάρκο έχετε καλή θέα στο ιστορικό κέντρο της Φρόιντενμπεργκ, όπου υπάρχουν περίπου 80 παραδοσιακά σπίτια από τον 17ο αιώνα, πόλος έλξης τουριστών.

Μάισεν, Σαξωνία


Μία από τις παλαιότερες πόλεις της Σαξωνίας, 25 χλμ βορειοδυτικά της Δρέσδης, η Μάισεν έγινε διάσημη από την παραγωγή πορσελάνης.

Οσοι έχουν περιηγηθεί την παλαιά πόλη μπορούν στη συνέχεια να επισκεφθούν το κάστρο Αλμπρεχτ, τον καθεδρικό ναό στο Σλόσμπεργκ και να καταλήξον σ’ ένα από τα πολλά εστιατόρια και καφέ της πόλης.

Λίνεμπουργκ, Κάτω Σαξωνία


Η πόλη Λίνεμπουργκ, μέλος της παλιάς Χανσεατικής Ενωσης, πλούτισε πριν μια περίπου χιλιετία από το εμπόριο άλατος.

Η ευημερία σφράγισε την αρχιτεκτονική μορφή της πόλης, με τις επαύλεις των προυχόντων, τα στενά σοκάκια και τα ιστορικά κτίρια, όπως το Δημαρχείο, τον Παλιό Γερανό και τον Νερόπυργο. Και αν προτιμάτε την πεζοπορία, μπορείτε να επισκεφθείτε τους απέραντους κάμπους της περιοχής.

Ο ουρανός ντύνεται σε χειμωνιάτικα χρώματα όταν ο ήλιος δύει πάνω από την πόλη Στραλζούντ, στη βόρεια Θάλασσα απέναντι από το νησί Ρίγκεν . Η πόλη περιλαμβάνεται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO λόγω των ιστορικών εκκλησιών και τις παλιές αποθήκες στο λιμάνι.

Στραλζούντ, Μεκλενβούργο-Δυτική Πομερανία


Ο ουρανός ντύνεται σε χειμωνιάτικα χρώματα όταν ο ήλιος δύει πάνω από την πόλη Στραλζούντ στη βόρεια Θάλασσα απέναντι από το νησί Ρίγκεν.

Η πόλη περιλαμβάνεται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO λόγω των ιστορικών εκκλησιών και των παλιών αποθηκών στο λιμάνι.

Βερνιγκερόντε, Σαξωνία-Ανχαλντ


Η οροσειρά Χαρτς προσελκύει τον χειμώνα πολλούς φίλους των χειμερινών σπορ για να κάνουν σκι, έλκηθρο ή πεζοπορία. Το μεγαλύτερο μέρος της οροσειράς βρίσκεται στο κρατίδιο Σαξωνία-Ανχαλτ.

Προσφέρει στους επισκέπτες όμορφη φύση, αλλά και παραδοσιακές πόλεις, όπως η Βενιγκερόντε. Η πόλη ονομάζεται και «πολύχρωμη πόλη της Χαρτς» λόγω των παλιών πολύχρωμων σπιτιών της.

Ζάιφεν, Σαξωνία


Τα διάσημα γερμανικά παραδοσιακά ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια, όπως πχ. οι καρυοθραύστες προέρχονται από αυτή την πόλη και την περιοχή Ερτσγκεμπίργκε κοντά στα σύνορα με την Τσεχία.

Ανεξάρτητα όμως από τα Χριστούγεννα, η πόλη αξίζει μια επίσκεψη, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν σκι ή πεζοπορία στο Φίχτελμπεργκ.

Σβέμπις Γκμιντ, Βάδη-Βιρτεμβέργη


Στο ιστορικό κέντρο της πόλης Σβέμπις Γκμιντ, ανατολικά της Στουτγκάρδης, υπάρχουν μεσαιωνικά κτίρια, παλιές εκκλησίες, μοναστήρια και πλατείες.

Το Κάστρο Χόχενμπεργκ (φωτογραφία) βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη και προσφέρει στους επισκέπτες πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024