Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Οδήγησε 90 χλμ. με το ποδήλατο για να επιτεθεί στην αδερφή του

Θεσσαλονίκη: Οδήγησε 90 χλμ. με το ποδήλατο για να επιτεθεί στην αδερφή του

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Με ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, τιμωρήθηκε τελικά ένας 54χρονος που ζει στη Θεσσαλονίκη, αφού η αρχική κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετατράπηκε σε επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Ο 54χρονος κατηγορήθηκε για επίθεση κατά της αδερφής του. Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί σήμερα Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Τι είχε συμβεί

Ο 54χρονος οδήγησε το ποδήλατό του για 90 χιλιόμετρα, έως το Πολύκαστρο του Κιλκίς και επιτέθηκε στην αδελφή του χτυπώντας την με το κράνος στο κεφάλι. Ο λόγος; Κληρονομικές διαφορές.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της 3ης Αυγούστου το 2022, όταν ο ρακοσυλλέκτης που είχε μεταβεί από τη Θεσσαλονίκη στο Πολύκαστρο Κιλκίς με το ποδήλατό του, επισκέφτηκε το σπίτι που διέμενε η αδελφή του, προκειμένου να της ζητήσει το ποσοστό που πίστευε ότι του αναλογούσε από τη περιουσία που τους άφησαν οι γονείς τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αδερφή του είχε υποσχεθεί πως θα του το καταβάλει, αφού πρώτα τον έπεισε να της παραχωρήσει ένα μέρος της κληρονομιάς για να το διαχειριστεί εκείνη.

Το θύμα, 50 ετών, σύμφωνα με το protothema.gr, καθόταν με ένα φιλικό της ζευγάρι στην αυλή του σπιτιού και μετά από έναν έντονο διάλογο που είχε με τον αδελφό της, ο δεύτερος τη χτύπησε δυνατά με το κράνος που κρατούσε, στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού, με αποτέλεσμα να πέσει τραυματισμένη στο έδαφος. Πριν προλάβει να τη χτυπήσει δεύτερη φορά, ο άντρας από τη παρέα του θύματος σηκώθηκε από το τραπέζι, έτρεξε προς το μέρος του δράστη, τον απώθησε και τον ακινητοποίησε, χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση που είχε ως πρώην αστυνομικός.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα από το χτύπημα που δέχθηκε χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν υπέστη κάποια σοβαρή κρανιοεγκεφαλική βλάβη.

Όπως είπε στην απολογία του ο 54χρονος, ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και κάθε καλοκαίρι κάνει 90 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του έως το Πολύκαστρο Κιλκίς, προκειμένου να ασχοληθεί με αγροτικές εργασίες και να βγάλει κάποια χρήματα.

Να σημειωθεί ότι η αδερφή του 56χρονου δεν εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για να καταθέσει.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024