Γροθιά στα σωθικά των δημοτών στο Δήμο Μαντουβίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, αποτελεί η κλοπή στο μουσείο. Αποκλειστικά στο in.gr δηλώσεις του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη.

«Είναι σαν να έκλεψαν τα σωθικά μας, την ιστορία του τόπου μας» δήλωσε στο in, ο Δήμαρχος Μαντουβίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης με αφορμή την κλοπή που σημειώθηκε στο λαογραφικό μουσείο του Δήμου.

Μάλιστα προέβη και στην εκτίμηση πως τα κειμήλια που εκλάπησαν ήταν συγκεκριμένα, γεγονός που τον οδηγεί σε σκέψεις: «Πήραν συγκεκριμένα πράγματα που με κάνουν να θεωρώ πως ήταν στοχευμένη κλοπή. Δυο σπαθιά που χρονολογούνται πριν την τουρκοκρατία, ένα όπλο και μετάλλια. Δεν έχω εκτίμηση της αξίας τους σε χρήματα, καθώς αποτελούν ιστορικά κειμήλια».

Σε ερώτηση μας αν το μουσείο είχε σύστημα προστασίας με βιντεοκάμερες ο Δήμαρχος μας απάντησε: «Το μουσείο μας είναι ένα ζωντανό κύτταρο του τόπου, με μεγάλη επισκεψιμότητα. Δεν είχαμε κάμερες ασφαλείας. Πλέον όμως θα βάλουμε. Όλη η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και πολύ πικραμένη με αυτό που συνέβη.

«Έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία καθώς και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες».

πηγή φωτογραφίας: facebook Γιώργου Τσαπουρνιώτη

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr