Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Με fake news και νέες προκλήσεις δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα - Πώς απαντά η Αθήνα

Τουρκία: Με fake news και νέες προκλήσεις δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα – Πώς απαντά η Αθήνα

Ανεξαρτήτως εάν οι απειλές που διατυπώνονται σχετίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό και με τα εσωτερικά μέτωπα που έχει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο φόβος ενός ατυχήματος στο Αιγαίο , όσο η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει «κόκκινο», παραμένει υπαρκτός. 

Με προβοκάτσιες αλλά και προκλήσεις συνεχίζει η Άγκυρα να δυναμιτίζει το κλίμα με την Ελλάδα, την ώρα που η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στο μπαράζ απειλών διαμηνύοντας ότι η χώρα μας είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Ανεξαρτήτως εάν οι απειλές που διατυπώνονται σχετίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό και με τα εσωτερικά μέτωπα που έχει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες, ο φόβος ενός ατυχήματος στο Αιγαίο , όσο η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει «κόκκινο», παραμένει υπαρκτός.

Χθες, η Άγκυρα επιδόθηκε για μία ακόμη φορά στο «παιχνίδι» των fake news, υποστηρίζοντας ότι τουρκικό αλιευτικό σκάφος παρενοχλήθηκε ανοιχτά της Λέσβου από το ελληνικό λιμενικό.

Όπως ανέφεραν τουρκικά ΜΜΕ τα οποία διέψευσαν αμέσως οι ελληνικές Αρχές, η ελληνική ακτοφυλακή πλησίασε το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο ψάρευε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και πέταξε αρχικά πέτρες ενώ στη συνέχεια άνοιξε πυρ.

Πηγές του Λιμενικού Λέσβου επισημαίνουν ότι δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση και πως πρόκειται για κίνηση προβοκάτσιας.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιονδήποτε ενδεχόμενο»

Το τελευταίο διάστημα η τουρκική προκλητικότητα με τις πολεμικές ιαχές ιαχές κατά της Ελλάδας έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς καθημερινά τούρκοι αξιωματούχοι εκτοξεύουν απειλές, με πρόσχημα την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, ενώ την ίδια στιγμή, επιχειρούν να «γκριζάρουν» νησιά του Αιγαίου.

Για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων αλλά και τη στάση της Αθήνας, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, διαμηνύοντας μεταξύ άλλων ότι ότι η Ελλάδα έχει αρωγό της σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «εμείς εκείνο το οποίο οφείλουμε να κάνουμε, είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Εάν μεν πρόκειται για μια ανέξοδη ρητορική στο πλαίσιο του εσωτερικού πολιτικού διαλόγου, ο οποίος γίνεται ενόψει της εκλογής του προέδρου, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά πρωτίστως την Τουρκία.

Εάν πρόκειται για προετοιμασία, για κάτι μεγαλύτερο, για μία επιχειρησιακή, αν θέλετε, απόπειρα σε βάρος της Ελλάδας, εμείς είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για οποιονδήποτε ενδεχόμενο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη (ΕΡΤ), ότι η Ελλάδα έχει στο πλευρό της όλες τις απαιτούμενες συμμαχίες.

«Δεν φοβόμαστε. Δεν ετεροκαθορίζουμε την πολιτική μας με βάση την στάση της Τουρκίας και δεν πρόκειται να δειλιάσουμε ποτέ», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος διαμήνυσε, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων, ότι  η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν δέχεται υποδείξεις και πολύ περισσότερο απειλές για τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει την εξωτερική της πολιτική.

«Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται» τόνισε ο κ. Οικονόμου, υπενθυμίζοντας τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη και ανυποχώρητη στάση της Αθήνας σε ό,τι αφορά την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, με την απόλυτη αποτελεσματικότητα να αντιδράσουμε απέναντι σε κάθε πρόκληση, σε κάθε επιβουλή, σε κάθε απειλή. Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο κ. Ερντογάν. Η εμβέλεια των ελληνικών θέσεων, η εμβέλεια της επιρροής της χώρας μας τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί και ταυτόχρονα η Ελλάδα με απόλυτη αποτελεσματικότητα, ετοιμότητα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, αυτοπεποίθηση, με τους συμμάχους στο πλευρό της, με πλήρη επάρκεια, μπορεί να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε απειλή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024