Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πισπιρίγκου: Τι λέει ενόψει της δίκης ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Πισπιρίγκου: Τι λέει ενόψει της δίκης ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι προγραμματισμένη σε λίγες ώρες η έναρξη της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Εννέα μήνες μετά την προφυλάκισή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου,  θα βρεθεί απέναντι από τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους, στη δίκη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της στο Καραμάνδειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021.

Το 9χρονο κοριτσάκι κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη. Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, η οποία της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με την έναρξη της δίκης αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο περισσότεροι από 30 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία που βρέθηκε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Τι λέει ο Λέων ενόψει της δίκης

Ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ανέφερε για το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αρχικά:

«Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα αφορά τα δύο πρώτα παιδιά, δηλαδή δεν αφορά την τρίτη υπόθεση. Αυτό το λέω γιατί έχω ακούσει τον τέταρτο συνήγορο – κατά σειρά – που έχει η κατηγορούμενη να λέει για ιατροδικαστές, εντούτοις δεν έχω ακούσει, τουλάχιστον στον δημόσιο διάλογο που συμμετέχω,  να αναφέρονται στην τρίτη υπόθεση, δηλαδή της Τζωρτζίνας, ιατροδικαστές».

Στη συνέχεια ο κ. Λέων εξέφρασε το επιστημονικό ενδιαφέρον να ακούσει τι θα καταθέσουν οι ιατροδικαστές σε μία τέτοια υπόθεση και τόνισε πώς «σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μάρτυρες που βρίσκονταν στο χώρο νοσηλείας των παιδιών».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024