Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης: Έφτασε η ώρα της απολογίας

Πέτρος Φιλιππίδης: Έφτασε η ώρα της απολογίας

Ο κατηγορούμενος Πέτρος Φιλιππίδης από την πρώτη στιγμή της ποινικής εμπλοκής του έχει αρνηθεί ότι διέπραξε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

«Αυλαία» με την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη ανοίγει σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Σχεδόν δέκα μήνες από την έναρξη της δίκης του ο ηθοποιός, σήμερα το πρωί, θα σταθεί ενώπιον των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων προκειμένου να απολογηθεί για τις δύο απόπειρες βιασμού και μία τετελεσμένη πράξη βιασμού που τον οδήγησαν αρχικά στη φυλακή (σ.σ. από το περασμένο καλοκαίρι είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας ) και τον έφεραν μέχρι το εδώλιο του κατηγορούμενου.

Είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης δημόσια θα κληθεί να υπερασπίσει εαυτόν, αλλά και να απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα του θέσουν τα μέλη του δικαστηρίου με βάση το σύνολο των καταθέσεων και των στοιχείων που ξεδιπλώθηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος, όπως είναι γνωστό, από την πρώτη στιγμή της ποινικής εμπλοκής του έχει αρνηθεί ότι διέπραξε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

Το κρίσιμο είναι όμως – όπως σε όλες τις ποινικές δίκες- αν με όσα θα πει θα καταφέρει να πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα εκδώσουν την πολυαναμενόμενη για τον ίδιο, αλλά και για τις καταγγέλλουσες που βρήκαν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους και να ξεπεράσουν το τείχος του φόβου τους και να προσφύγουν θεσμικά ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το «κατηγορώ» τριών γυναικών

Τους μήνες που προηγήθηκαν οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν επαναδιατύπωσαν το δικό τους «κατηγορώ» και ενώπιον του δικαστηρίου, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν από την αρχή ότι θα αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των καταθέσεων τους στις οποίες περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησαν.

Η υπόθεση του κατηγορούμενου ηθοποιού ερευνήθηκε δικαστικά, στο πλαίσιο των δικογραφιών που … άνοιξαν στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo, μετά τις αποκαλύψεις που είχε προχωρήσει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Οι τρεις γυναίκες-καταγγέλλουσες, οι οποίες παρίστανται στην εν εξελίξει δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας, εξετάστηκαν τόσο στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, όσο και στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, που είχε γίνει κάτω από απόλυτη μυστικότητα, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη της δικαστικής λειτουργού και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση της ποινικής δίκης που σε λίγο καιρό αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Η διαδικασία

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Πέτρου Φιλιππίδη θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία αφού σταθμίσει και αξιολογήσει, το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και της απολογίας του κατηγορούμενου, θα εισηγηθεί προς το δικαστήριο επί της ενοχής ή μη του ηθοποιού για τα τρία αδικήματα που τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των πληρεξούσιων δικηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τις τρεις γυναίκες οι οποίες έχουν προχωρήσει στις ισάριθμες καταγγελίες, και των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Και αμέσως μετά δικαστές και ένορκοι θα αποσυρθούν προς διάσκεψη ορίζοντας την ημέρα εκείνη – εκτιμάται ότι αυτό χρονικά είναι περί τα τέλη Ιανουαρίου – κατά την οποία θα ανακοινώσουν σε δημόσια συνεδρίαση την απόφασή τους από την οποία εξαρτάται η ενοχή ή μη του κατηγορούμενου και ανάλογα με το δια ταύτα και η τυχόν περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Sports in

Το επετειακό σήμα του Ολυμπιακού για τα 100 χρόνια (vid)

«Κόκκινο για το πάθος μας. Λευκό για την αγνή μας αγάπη. Χρυσό για την θρυλική μας ιστορία και δόξα»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024