Πάπας Φραγκίσκος: «Tα κακόβουλα σχόλια είναι θανατηφόρο όπλο»
Έμμεση αναφορά στον γραμματέα του πάπα Βενέδικτου
Απευθυνόμενος στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος τους υπέδειξε την ενάρετη οδό της αλληλεγγύης και τους κάλεσε να αποφεύγουν τα κακόβουλα σχόλια.
Αδελφοσύνη και δικαιοσύνη
«Αδέλφια, πρέπει να σηκώνουμε ο ένας τα βάρη του άλλου. Αντί να κάνουμε κακόβουλα σχόλια, να κουτσομπολεύουμε και να διχαζόμαστε, ας κοιταχτούμε με συμπόνοια, ας αλληλοβοηθηθούμε», τόνισε ο ποντίφικας.
«Ας αναρωτηθούμε: είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος διχάζει ή κατανοεί τις ανάγκες του άλλου; Του Ιησού ή του κακόβουλου σχόλιου; Τα κακόβουλα σχόλια είναι ένα θανατηφόρο όπλο, το οποίο σκοτώνει την αδελφοσύνη», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κάλεσε, δε, τους πιστούς, «να φέρονται σαν τον Ιησού» και «να καταλάβουν, με πιο ολοκληρωμένο τρόπο, τι σημαίνει δικαιοσύνη».
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να αναφερθεί και στις επιθέσεις που δέχεται, τις τελευταίες ημέρες, από τον πατέρα Γκέοργκ Γκένσβαϊν, τον ιδιαίτερο γραμματέα του Βενέδικτου.
Το πραγματικό πεδίο μάχης
Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Γιόζεφ Ράτσινγκερ, ο αρχιεπίσκοπος και επί σειρά δεκαετιών γραμματέας του πάπα Βενέδικτου Γκέοργκ Γκένσβαϊν, μεταξύ των άλλων, κατηγόρησε τον Φραγκίσκο ότι «περιορίζοντας την λειτουργία στα λατινικά, ράγισε την καρδιά του Ράτσινγκερ» και ότι δεν ακολούθησε τις συμβουλές του αποθανόντα ποντίφικα, σε ό,τι αφορά την θέση της Καθολικής Εκκλησίας για τους ομοφυλόφιλους.
Σε λίγες ημέρες ο γραμματέας του αποθανόντα πάπα Βενέδικτου θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Μόνον η αλήθεια, η ζωή μου δίπλα στον πάπα Βενέδικτο». Αναμένονται νέες επιθέσεις έστω και αν υψηλόβαθμοί κληρικοί επιμένουν ότι η αντιπαράθεση αυτή στην πραγματικότητα δεν ωφελεί κανέναν.
Σύμφωνα με την deutsche welle ο κύριος στόχος της υπερπαραδοσιακής πτέρυγας στο εσωτερικό του Βατικανού δεν είναι τόσο η αλλαγή των σημερινών ισορροπιών. Πολλοί δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να φτάσουμε σε σχίσμα, με αποκοπή της συντηρητικής πτέρυγας κληρικών από την Εκκλησία της Ρώμης. Αλλά το πραγματικό πεδίο μάχης είναι η διαδοχή του Φραγκίσκου, η επιλογή και η ταυτότητα του επόμενου ποντίφικα, ο οποίος θα προκύψει από την βούληση και την θεία φώτιση, όπως πιστεύουν οι Ρωμαιοκαθολικοί, του κονκλάβιου των καρδιναλίων.
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442