Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σωτήρης Καλυβάτσης: Οι άνθρωποι που προκαλούν κακοποιητικές συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται

Σωτήρης Καλυβάτσης: Οι άνθρωποι που προκαλούν κακοποιητικές συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το κίνημα του metoo στη χώρας μας και τη θέση των ελλήνων καλλιτεχνών.

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ON TIME αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δικαστική δικαίωση της φίλης του Σοφίας Παυλίδου, στην οποία ήταν μάρτυρας στη δίκη.

Σε είδαμε στο δικαστήριο ως μάρτυρα υπεράσπισης της Σοφίας Παυλίδου κατά του Μάνου Παπαγιάννη. Τι έχεις να μας πεις για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο; Εσύ έχεις αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο;

Οι κακοποιητικές συμπεριφορές δεν είναι μόνο στο θέατρο, είναι σε όλους τους χώρους και το βλέπουμε και το ακούμε καθημερινά αυτό, γιατί ο άνθρωπος είναι χαλασμένος. Δεν είναι οι θεατρίνοι μόνο. Είναι γενικότερα σοβαρό πρόβλημα της κοινωνίας μας, έχουμε δει τελευταία τόσες γυναικοκτονίες και άλλα.

Γενικά η βία έχει πάρει ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή μας και μάλλον πρέεπει να το κοιτάξουμε γενικότερα οι άνθρωποι. Σίγουρα με βρίσκει αντίθετο, το πρόβλημα είναι όπως έλεγα και μικρότερος “δώσε εξουσία σε έναν άνθρωπος να δεις τι άνθρωπος είναι”

Πιστευω ότι τους ανθρώπους κάποιες φορές το υπερεγώ τους τούς κάνει να συμπεριφέρονται όχι ανθρώπινα, και δεν θα έλεγα σαν ζώα, γιατί τα ζώα είναι πολύ πιο ισορροπημένα.

Οι άνθρωποι έχουν το πρόβλημα και πιστεύω ότι οι κακοποιητικές συμπεριφορές και οι άνθρωποι που τις προκαλούν πρέπει να απομονώνονται και το όποιο θύμα να δημοσιοποιεί το συμβάν, να φωνάζει, να δείχνει τον άνθρωπο που του δημιουργεί το πρόβλημα κι αν είναι να παίρνει επιτόπου το δρόμο της Δικαιοσύνης, αν είναι να χάνει τη δουλειά του, να φεύγει από τη δουλειά του ο θύτης και όχι το θύμα.

Η Σοφία Παυλίδου δικαιώθηκε στο δικαστήριο. Μέχρι να γίνουν τα δικαστήρια δυστυχώς ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει κι από εκεί και πέρα από τη στιγμή που υπάρχει μια απόφαση να τη σεβαστούμε όλοι κι αυτός που βρέθηκε ένοχος ας το σκεφτεί ακόμη μια φορά και ποτέ δεν είναι αργά πιστεύω – ειδικά σε πράγματα που δεν είναι πολύ μεγάλα, όπως δηλαδή βιασμοί, σκοτωμοί, δολοφονίες και τέτοια πράγματα – ένας άνθρωπος να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη, πρώτα από τον εαυτό του, γιατί από τον εαυτό του ξέφυγε και συμπεριφέρθηκε μη ανθρώπινα και στη συνέχεια από τον άνθρωπο που του είχε προκαλέσει την οποιαδήποτε ζημιά.

Σε εμένα ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί κάποια κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο ή κάτι που είναι αξιόλογο για να το συζητήσουμε

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024