Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Ανακοίνωσε 5 θανάτους από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο έναντι ενός το προηγούμενο

Κίνα: Ανακοίνωσε 5 θανάτους από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο έναντι ενός το προηγούμενο

Πέντε θανάτους από κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε η Κίνα, αλλά τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα αμφισβητούνται σε διεθνές επίπεδο.

Το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν πέντε θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, έναντι ενός το προηγούμενο (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, μέλος του προσωπικού γραφείου τελετών περπατά ανάμεσα σε σάκους με πτώματα στη Σαγκάη, όπου καταγράφεται έξαρση του κοροναϊού).

Μέτρα για τους ταξιδιώτες

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,41 δισ. κατοίκων φθάνει τους 5.264 νεκρούς από τα τέλη του 2019.

Τα στοιχεία του Πεκίνου αμφισβητούνται σε διεθνές επίπεδο και πολλές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των ανησυχιών για τη ραγδαία εξάπλωση του ιού μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να τερματίσει στις αρχές Δεκεμβρίου την πολιτική εξάλειψης της επιδημίας και ν’ ανοίξει πλήρως την οικονομία της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Βολές ΠΟΥ για την καταγραφή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέκρινε προχθές Τετάρτη τον «πολύ στενό» τρόπο με τον οποίο οι αρχές της Κίνας ορίζουν τους θανάτους από Covid-19, επισημαίνοντας ότι τα δεδομένα που δημοσιεύει το Πεκίνο δεν προσφέρουν ακριβή εικόνα της κατάστασης στη χώρα, όπου παρατηρείται έξαρση της νόσου.

Ο ΠΟΥ επισήμανε στην εβδομαδιαία έκθεσή του για τη νόσο ότι το Πεκίνο έχει ανακοινώσει από την 1η Ιανουαρίου 2023, 208.018 νέα κρούσματα κοροναϊού και 648 θανάτους.

«Οι τρέχοντες αριθμοί που δημοσιεύονται από την Κίνα δεν αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές επιπτώσεις της νόσου σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες, τις εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας και κυρίως σε ό,τι αφορά τους θανάτους», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, αρμόδιος για τη διαχείριση υγειονομικών κρίσεων στον ΠΟΥ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024