Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Το εθνικιστικό βίντεο του τουρκικού στρατού

Τουρκία: Το εθνικιστικό βίντεο του τουρκικού στρατού

Επίτευγμα άκρατου εθνικισμού το βίντεο του τουρκικού στρατού για τα «100 χρόνια δημοκρατίας της Τουρκίας»

Μετά τις απειλές πολέμου που εκτοξεύτηκαν κατά κόρον από την τουρκική ηγεσία το τελευταίο διάστημα, μετά τις ανιστόρητες ακρότητες και τα «θα έρθουμε νύχτα», πλέον υπάρχει και το βίντεο – «υπερπαραγωγή» του υπουργείου Αμυνας της γείτονος, για να μας… τρομάζει (περισσότερο ίσως με την αισθητική του).

Το βίντεο του υπουργείου, με αφορμή «τα 100 χρόνια της δημοκρατίας της Τουρκίας», έχει τίτλο «Πρώτα η Πατρίδα» και δένει με τους ήχους ενός τουρκικού ύμνου με ακραίες εθνικιστικές αναφορές, ο οποίος έχει διασκευαστεί σε στυλ ραπ.

Οι τούρκοι στρατιώτες… ραπάρουν

Και μάλιστα τραγουδιέται από όλους τους εμπλεκόμενους, στρατιώτες, ναυτικούς ακόμα και πιλότους που… ραπάρουν μέσα στο πιλοτήριο των F-16. Κι όλα αυτά συνδυάζονται με fake εκρήξεις, πολεμικές ιαχές και «κατορθώματα», του τουρκικού στρατού, που παραπέμπουν σε αυτά του… Ράμπο.

«Το όνομά μου είναι Mehmetçik. Έγινα αζάν, δεν άκουσα, δεν θα ακούσω. Έγινα σημαία, δεν  υποστέλλομαι, δεν θα το κάνω.   Είμαι μάρτυρας, δεν πέθανα, δεν θα πεθάνω» ερμηνεύουν οι στρατιωτικοί.

Δείτε το βίντεο

Η Χουριέτ και οι εκλογές στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, στη γειτονική χώρα, υπάρχει ενασχόληση και με τις ελληνικές εκλογές, όπως καταδεικνύει και το πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στο οποίο  είναι και ο Κυριάκος Μητοστάκης.

«Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία», υποστηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, δεν θέλει να συμπίπτουν οι ημερομηνίες των εκλογών στις δυο χώρες. Η εφημερίδα, ισχυρίζεται ότι «η ημερομηνία των εκλογών στην Τουρκία έχει γίνει ένας σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει επίσης πως «το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία πριν τις 18 Ιουνίου προκάλεσε ανησυχία στην Αθήνα».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024