Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Στην αντεπίθεση ο πατέρας Αντώνιος - Πώς θα αντικρούσει τις καταγγελίες εις βάρος του

Κιβωτός του Κόσμου: Στην αντεπίθεση ο πατέρας Αντώνιος – Πώς θα αντικρούσει τις καταγγελίες εις βάρος του

Η ώρα της κρίσης φτάνει για τον πατέρα Αντώνιο από την «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς την Δευτέρα απολογείται ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων.

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει ο πατέρας Αντώνιος προκειμένου να αντικρούσει τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του για κακοποίηση ανήλικων σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα ως ύποπτος για ασέλγεια μετά από την κλήση που έχει λάβει από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων που ερευνούν την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχειρηματολογία του πατέρα Αντώνιου θα επικεντρώνονται στην αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα που δεν είναι άλλος από τον 19χρονο σήμερα που έκανε και την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», η πλευρά του πατέρα Αντωνίου φαίνεται πως θα επιχειρήσει να πλήξει την αξιοπιστία του 19χρονου.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος θα υποστηρίξει πως ο 19χρονος, του οποίου η καταγγελία άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», είναι άτομο με παραβατική συμπεριφορά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα δείξει και βίντεο στο οποίο ο 19χρονος μιλά παλαιότερα με υμνητικά σχόλια για τη δομή.

Ακόμη, θα ισχυριστεί πως ο 19χρονος είχε αναμειχθεί στην υπόθεση κλοπής χρημάτων στη δομή του Βόλου, ενώ θα υποστηρίξει πως οι μαρτυρίες περί ασέλγειας δεν έχουν συμβεί και δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο πατέρας Αντώνιος θα προσπαθήσει να εξηγήσει γιατί βρέθηκαν ανέπαφοι οι μισθοί που λάμβανε τα τελευταία χρόνια υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούσε τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ως κατοικία και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μέρος των μισθών του για να καλύψει τα έξοδά του.

Οι κατηγορίες

Εκτός του πατέρα Αντώνιου, άλλοι έξι υπάλληλοι της «Κιβωτού», καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς για πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά αναφορικά με τις βίαιες μεθόδους σωφρονισμού και πειθαρχίας που τους επέβαλαν.

Επίσης, άλλη μία υπάλληλος επαρχιακής δομής η οποία έχει κληθεί ως ύποπτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων, αξιολογώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσαν, φαίνεται πως διαπίστωσαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και των υπολοίπων επτά υπαλλήλων της δομής (3 σε Αθήνα και από 2 σε Χίο και Βόλο).

Οι καταγγελίες αφορούν την τελευταία τριετία, από το 2020 έως και το 2022 οπότε και ξεκίνησε η έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική εξέταση των δύο εισαγγελέων ανηλίκων κατέληξε σε επαρκείς ενδείξεις ότι ο ιερέας και οι 7 υπάλληλοι της Κιβωτού έχουν διαπράξει, κατά περίπτωση, τέσσερα αδικήματα.

Ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος , μετά τις δύο καταγγελίες σε βάρος του από το 19χρονο ο οποίος υποστηρίζει ότι «όλο αυτό άρχισε όταν ήταν 16 ετών μέχρι που έφυγε» και από το 15χρονο από το Βόλο που μιλά για σεξουαλική κακοποίησή του σε ηλικία 13 ετών.

«Δεν σας πρόδωσα»

Στο μεταξύ μιλώντας στον δημοσιογράφο Άλεξ Στεφανόπουλο θέλησε να στείλει μήνυμα προς όλους λέγοντας τα εξής: «το μήνυμα που εκπέμπω και επιθυμώ να φτάσει τους Έλληνες πολίτες είναι: Δεν σας πρόδωσα! Δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας! Δεν πρόδωσα την αγάπη και τον σεβασμό σας! Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη!».

Όπως είπε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι λειτουργός του Υψίστου και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει είτε κατά παραχώρηση είτε κατά ευλογία. Μετέχω στο σχέδιο του Θεού ενεργά και για του μυστηρίου της ιερωσύνης και της Χάριτος που μου εκχωρήθηκε κατά την χειροτονία μου και εις διάκονο και εις πρεσβύτερο.

Επομένως γνωρίζω τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά όπως γνωρίζω με την ίδια βεβαιότητα και το τέλος αυτής της μαρτυρικής πορείας που είναι η ανάσταση και η δήλωση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων.

Η αγωνία μου είναι το μέλλον μόνον αυτών όλων των παιδιών, τα όνειρα, η πορεία και οι ελπίδες τους»

Ο πρώτος απολογισμός της προσωρινής διοίκησης

Στο μεταξύ η νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το έργο της έχοντας συμπληρώσει έναν μήνα από τον διορισμό της.

Όπως αναφέρεται στο διάστημα αυτό εκτός των άλλων, στελεχώθηκαν οι δομές του Πειραιά, της Χίου και του Βόλου με κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία εξορθολογισμού της διοικητικής δομής του οργανισμού ενώ σε συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών υλοποιείται οικονομικό έλεγχος.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για αδειοδότηση της λειτουργίας των δομών ενώ σε βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή της κινητής και της ακίνητης περιουσίας που έχει στη διάθεσή του ο οργανισμός.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024