
Τζανάκης: Να προετοιμαστούν τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων γρίπης – Τι είπε για τις ελλείψεις φαρμάκων
Ο καθηγητής εκτίμησε ότι τα κρούσματα γρίπης θα φθάσουν τα 300-350.000 εβδομαδιαίως
Για το «τσουνάμι» γρίπης που αναμένεται τις επόμενες τρεις εβδομάδες στη χώρα μας, μίλησε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι με τα δεδομένα αυτά τα νοσοκομεία απαιτείται να καταρτίσουν «πρόγραμμα ειδικής πίεσης» για τα κρούσματα που εκτιμάται να δεχθούν.
Ο καθηγητής εκτίμησε ότι τα κρούσματα γρίπης θα φθάσουν τα 300-350.000 εβδομαδιαίως ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται πανικός καθώς «το σύστημα υγείας είναι δοκιμασμένο αφού πέρυσι είχαμε 70.000 κρούσματα κοροναϊού ημερησίως ενώ τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε 40-45.000 περιστατικά γρίπης».
Αναφορικά με την έλλειψη φαρμάκων ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι στο νοσοκομείο που εργάζεται στο Ηράκλειο, η μόνη έλλειψη που παρατηρείται μέχρι τώρα αφορά την παρακεταμόλη σε ενέσιμη μορφή. «Χωρίς πανικό, με σωστή διαχείριση και επιλογή γενόσημων μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη δυσκολία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τον κοροναϊό, ο καθηγητής πνευμονολογίας ερωτηθείς σχετικά είπε: «Αν ήταν να περάσω μια από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, στην παρούσα φάση θα προτιμούσα τον κοροναϊο», εξηγώντας ότι πλέον οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερο σοβαρά καθώς προκαλούν ακόμα και πνευμονίες.
Τέλος ο κ. Τζανάκης συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όλο τον πληθυσμό καθώς και σωστή ατομική υγιεινή.
- Delivery: Στάση εργασίας για Wolt και efood την Κυριακή, με αφορμή τον θάνατο 20χρονου διανομέα
- ΑΙ: Βλέπουμε για πρώτη φορά το μυθικό «χαμένο» γκολ του Πελέ – Μια αναπαράσταση που όμοια της δεν έχει υπάρξει
- «Είμαι πολυέξοδη» – Αποθέωση της Τζένιφερ Λόπεζ στην Ταορμίνα για τους Dolce & Gabbana και η επόμενη Μπελούτσι
- Κυψέλη: Αναφορές ότι βρέθηκε βαλίτσα με διαμελισμένο πτώμα επί της Ευελπίδων
- LIVE: Γκρόνινγκεν – ΑΕΚ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok