Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Telegraph: Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης

The Telegraph: Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης

Τρομοκρατική οργάνωση πρόκειται να χαρακτηρίσει τους Φρουρούς της Επανάστασης η Βρετανία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει βρετανική εφημερίδα.

Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει επίσημα τους Φρουρούς της Επανάστασης (φωτογραφία, αρχείου, επάνω, από το Reuters) – επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, μέλη του οποίου φέρονται να συνέλαβαν τελευταία επτά πρόσωπα συνδεόμενα με το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν – «τρομοκρατική» οργάνωση, ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

«Εντός εβδομάδων»

Την κίνηση, που αναμένεται να ανακοινωθεί «εντός εβδομάδων», κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υποστηρίζουν ο υφυπουργός Ασφαλείας Τομ Τούγκενχατ και η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Η απόφαση θα σήμαινε πως το Λονδίνο θεωρεί εφεξής παράνομο ν’ ανήκει κανείς στο σώμα, να συμμετέχει σε δραστηριότητές του, ή να φέρει τον λογότυπό του δημόσια.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αξίωσε την περασμένη Τετάρτη οι αρχές του Ιράν να σταματήσουν να συλλαμβάνουν ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα, επιμένοντας στο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν πιόνια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Θανατική ποινή

Στο μεταξύ, η ιρανική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε σε άνδρα για τη συμμετοχή του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με αφορμή τον θάνατο, τον Σεπτέμβριο, νεαρής γυναίκας που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών.

Σύμφωνα με το Mizan Online, το πρακτορείο των δικαστικών αρχών, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τη θανατική καταδίκη του Μοχαμάντ Μπορογανί στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο Μπορογανί διωκόταν ως «μοχαρεμπέχ» (σ.σ. «εχθρός του Θεού στα περσικά) και η δίκη του ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024