Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Αναβλήθηκε η απόφαση έκδοσης της κόρης του Παντσέρι

Qatargate: Αναβλήθηκε η απόφαση έκδοσης της κόρης του Παντσέρι

Οι έρευνες για το Qatargate συνεχίζονται με το δικαστήριο να αναβάλει την απόφαση έκδοσης της κόρης του πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Αντόνιο Παντσέρι.

Αν και οι έρευνες για την δράση του κυκλώματος του Qatargate συνεχίζεται, η δράση του Αντόνιο Παντσέρι έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται. Ο πρώην ευρωβουλευτής ήταν εκείνος που έγραφε ερωτήσεις και ομιλία Καταριανού υπουργού προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντα του Κατάρ.

Όμως δεν διώκεται μόνο ο Αντόνιο Παντσέρι, αλλά και η οικογένεια τους. Ήδη η σύζυγος έχει προσφύγει κατά αιτήματος έκδοσης της, ενώ για την κόρη του ισχυρού άνδρα της ΜΚΟ Fight Impunity, η απόφαση αναβλήθηκε.

Πού οφείλεται η αναβολή

Το δικαστήριο της Μπρέσια ανέβαλε για τις 16 Ιανουαρίου την απόφαση για την έκδοση ή μη στο Βέλγιο της κόρης του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι. Η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν έφθασαν εγκαίρως τα αναγκαία στοιχεία σχετικά με υποτιθέμενο υπερπληθυσμό των βελγικών φυλακών.

Ένα ζήτημα το οποίο είχε επικαλεσθεί ο συνήγορος υπεράσπισης για να μην εκδοθεί η πελάτισσά του στο Βέλγιο, όπου οι αρχές ερευνούν το σκάνδαλο Qatar Gate.

Βρέθηκαν 17.000 ευρώ σε μετρητά σε σπίτι του Παντσέρι

Υπενθυμίζεται ότι σε σπίτι του Παντσέρι έξω από το Μιλάνο βρέθηκαν 17.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης είναι ότι δεν πρόκειται για σημαντικό ποσό, αν λάβει κανείς υπόψη το ύψος των εισοδημάτων της οικογένειας.

Η στάση των ιταλικών αρχών, πάντως, είχε γίνει σαφής αμέσως μετά την εισαγγελική επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου. Ήδη κατά την επικύρωση της σύλληψης της κόρης και της συζύγου του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ο αρμόδιος δικαστικός είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχαν ουσιαστικά εμπόδια ως προς την έκδοσή τους. Υπάρχει, δηλαδή, βούληση για πλήρη συνεργασία με τις βελγικές αρχές.

Τέλος, αναμένονται τα αποτελέσματα από τις έρευνες που διεξάγονται σε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ιταλία, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Τύπο, φέρονται να ανήκουν στον Παντσέρι, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον Λούκα Βιζεντίνι, πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων. Το μόνο που έχει διαρρεύσει σχετικά έως τώρα είναι ότι πρόκειται για σοβαρά ποσά, με εμβάσματα που μπορεί να μην προέρχονται μόνο από την Ευρώπη.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024