Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πτώση της Κόκκινης Αυτοκρατορίας

Η πτώση της Κόκκινης Αυτοκρατορίας

Ο Γιούργκεν Κλοπ μοιάζει να έχει χάσει το μαγικό ραβδάκι που μεταμόρφωνε τους παίκτες της Λίβερπουλ σε σούπερ ήρωες.

Σημάδια αποσύνθεσης παρουσιάζει η Λίβερπουλ με επιτομή τον άλλοτε ανίκητο Φίρχιλ φαν Ντάικ. Η Κόκκινη Αυτοκρατορία μοιάζει να έχει πατήσει το κουμπί της αυτοκαταστροφής και σε κάθε αγώνα εμφανίζεται όλο και χειρότερη.

Η εικόνα της στο στάδιο Brentford Community έμοιαζε με ομάδας που βρίσκεται σε αποδρομή. Πριν από μερικούς μήνες θα θεωρείτο αδιανόητο ο Γιούργκεν Κλοπ να αντικαταστήσει στο ημίχρονο τον Φαν Ντάικ λόγω της πολύ κακής του απόδοσης. Ο Γερμανός είδε πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και όπως αποδείχτηκε, μαζί του συμφώνησαν και οι φίλοι της ομάδας.

Η άλλοτε άτρωτη άμυνα των Κόκκινων μετατρέπεται σε ελβετικό τυρί κάθε φορά που αντιμετωπίζει συγκροτήματα με ένταση και επιθετικότητα. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η Λίβερπουλ είναι πλέον μια γερασμένη ομάδα που έφτασε στο τέλος της.

Στα πρώτα 17 παιχνίδια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ οι παίκτες του Κλοπ άφησαν στον αγωνιστικό χώρο 23 βαθμούς όταν πέρυσι σε όλη τη σεζόν η βαθμολογική τους απώλεια ήταν 22 πόντοι. Εχουν υποστεί επίσης πέντε ήττες όταν στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν (εξαίρεση το 2020/21) είχε ηττηθεί συνολικά έξι φορές σε 114 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Την τελευταία τριετία η Λίβερπουλ έχει επενδύσει 220 εκατ. ευρώ για την απόκτηση επιθετικών παικτών ενώ οι μόνες σοβαρές προσθήκες στην άμυνα της το ίδιο διάστημα ήταν του Κονατέ και του Τσιμίκα που κόστισαν συνολικά 53 εκατ. ευρώ.

Το χειρότερο είναι πως τα χρήματα που δόθηκαν για τους επιθετικούς δεν έπιασαν τόπο. Το «αντίπαλο δέος» του Φαν Ντάικ στις κακές εμφανίσεις ακούει στο όνομα Ντάργουϊν Νούνιες. Ο Ουρουγουανός κατακτά τα τσαρτς περισσότερο με τις άστοχες ενέργειες του μπροστά στις αντίπαλες εστίες παρά με τα γκολ του. Η εικόνα του γίνεται ακόμα πιο απογοητευτική ήταν συγκριθεί με αυτή του Ερλινγκ Χάαλαντ. Σε 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις ο Νούνιες έχει πετύχει εννέα γκολ όταν το νορβηγικό θωρηκτό έχει σημειώσει ακριβώς τα τριπλάσια (27) με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στη μεσαία γραμμή η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Ο Τζόρνταν Χέντερσον που δεν είναι και ο πιο ταλαντούχος παίκτης διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του. Έναν χρόνο μικρότερος είναι ο επιρρεπείς στους τραυματισμούς Τιάγκο και ο Μίλνερ πλησιάζει τα 37. Ο Κεϊτά ήθελε να φύγει και ο Φαμπίνιο είναι εδώ και καιρό μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ο Τζέιμι Κάραγκερ προτρέπει τη Λίβερπουλ να δαπανήσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τρία νέα χαφ που τα έχει ανάγκη. Την κουβέντα την πήγε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως ένας από τους λόγους που βγαίνει στο σφυρί το κλαμπ είναι γιατί χρειάζεται να πέσει πολύ χρήμα για την ανανέωση του έμψυχου δυναμικού του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ μοιάζει επίσης να έχει χάσει το μαγικό ραβδάκι που μεταμόρφωνε τους παίκτες του σε σούπερ ήρωες. Συμπωματικά αυτό συνέβη και στις δύο προηγούμενες ομάδες του, την Μπόχουμ και την Ντόρτμουντ μόλις συμπλήρωσε επταετία, στην οποία οδεύει αυτή τη στιγμή ο Γερμανός στο Ανφιλντ.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε φάση αναζήτησης αγοραστή. Αυτό σημαίνει πως οι μεγάλες αποφάσεις που μπορεί να αφορούν ακόμα και την αντικατάσταση του Κλοπ, αν χρειαστεί, πηγαίνουν στις ελληνικές καλένδες.

Αν οι διαδικασίες δεν επιταχυνθούν, το Ανφιλντ θα ζήσει πολύ δύσκολες μέρες.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024