Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακάρ: «Η Ελλάδα πνίγεται στα σκάνδαλα και γι΄ αυτό τα βάζει με την Τουρκία»

Ακάρ: «Η Ελλάδα πνίγεται στα σκάνδαλα και γι΄ αυτό τα βάζει με την Τουρκία»

Για μία ακόμη φορά η Τουρκία κάνει το άσπρο - μαύρο.

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα κυνηγά την ένταση και σαμποτάρει τις συναντήσεις στο ΝΑΤΟ ενώ έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι η χώρα μας είναι βυθισμένη στα σκάνδαλα και γι΄ αυτό τα βάζει με την Τουρκία.

Ο Χουλουσί Ακάρ, σε νέες του δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας  κατά την επίσκεψή του στη μελλοντική ναυαρχίδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού,  κατηγόρησε την Ελλάδα ότι… «πνίγεται» στα σκάνδαλα και για να τα καλύψει, τα βάζει με την Τουρκία.

«Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο υποκλοπών, το μεταναστευτικό σκάνδαλο, διαφθορά. Υπάρχουν επίσης αποτυχίες στην ανατολική Μεσόγειο που η ελληνική γνώμη το έχει προσέξει σημείωσε σε προκλητικούς τόνους.

Νέα fake news

Ο Ακάρ κατηγόρησε ακόμη  την Ελλάδα ότι είναι αυτή που προσπαθεί να αποτρέψει και να σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Άγκυρα.

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν θέλει να γίνουν αυτές οι συνομιλίες, αλλά προσπαθεί επίσης να τις αποτρέψει και τις σαμποτάρει» είπε ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο TCG Anadolu, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι η Ελλάδα «συνεχώς κλαψουρίζει» και ότι «η Αθήνα κυνηγά την ένταση, σαμποτάρει τις συναντήσεις στο ΝΑΤΟ, επιδιώκει να κάνει το πρόβλημα να μοιάζει με πρόβλημα Τουρκίας-ΝΑΤΟ και ότι προσπαθεί να επιβάλει τις σοβινιστικές πολιτικές της».

Εκνευρισμός στην Άγκυρα

Την ίδια στιγμή, τα εξοπλιστικά προγράμματα της Αθήνας καθώς και η άρνηση των ΗΠΑ να δώσουν το «πράσινο φως» για την πώληση μαχητικών στην Τουρκία, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Ο πολιτικός αναλυτής της Hurriyet, Σεντάν Εργκίν σε άρθρο του αναφέρει ότι η ισορροπία στο Αιγαίο αλλάζει υπέρ της Ελλάδας, ενώ προσθέτει ότι τα ελληνικά Rafale και τα F-16 Viper προκαλούν ανησυχία στην Τουρκία:

«Η σημασία αυτού του ζητήματος των F-16 πηγάζει από το γεγονός ότι αφορά άμεσα την ισορροπία δυνάμεων Τουρκίας-Ελλάδας στο Αιγαίο. Διότι, εκτός από τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, που άρχισε να αγοράζει η Ελλάδα από τη Γαλλία, έχει ήδη ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16 πριν από την Τουρκία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 «Η Ελλάδα μπήκε σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία»

Μάλιστα, σε κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές οι Τούρκοι αναλυτές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μιλούν για εξοπλισμό που φέρεται να ετοιμάζεται να αγοράσει η Ελλάδα στο μέλλον:

«Η Ελλάδα που έχει μπει σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία και το νέο έτος θέλει να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Πρώτος τους στόχος είναι η προμήθεια πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024