Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
KIA EV9: Το πέρασμα στην Ινδία

KIA EV9: Το πέρασμα στην Ινδία

Το EV9 θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην Ινδία, ως τελευταίο σταθμό, πριν την παρουσίασή του του ως έκδοση παραγωγής το δεύτερο μισό του 2023

Στην περσινή έκθεση του Los Angeles η ΚΙA είχε παρουσιάσει ένα επιβλητικό, επταθέσιο πρωτότυπο με τα διακριτικά EV9 και αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία, το οποίο, σύμφωνα με τις νεότερες συστάσεις θα κάνει πρώτα ένα πέρασμα από την Ινδία όπου θα παρουσιαστεί εξίσου, ως τελευταίο σταθμό πριν την πρεμιέρα του ως έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται στα μέσα του 2023.

Εν είδει υπενθύμισης, το KIA EV9 έχει ήδη εμφανιστεί ως δοκιμαστικό πρωτότυπο σε λήψεις που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κορεατική φίρμα αποκαλύπτοντας ότι η έκδοση παραγωγής του θα βρίσκεται πολύ κοντά στην εξωτερική σχεδίαση του πρωτότυπου που παρουσιάστηκε στην αμερικανική έκθεση.

Έτσι το EV9 αναμένεται, ως έκδοση παραγωγής, να διατηρήσει τις αναλογίες του πρωτότυπου και τα ιδιαίτερα αισθητικά χαρακτηριστικά του όπως η κάθετη γρίλια με το χαρακτηριστικό μοτίβο “tiger nose” και τα κάθετα φώτα LED στα άκρα της. Την εικόνα θα συμπληρώσουν στοιχεία όπως οι αναδυόμενες χειρολαβές οι λιγότερο διογκωμένοι θόλοι οι οποίοι θα φιλοξενούν μικρότερου διαμετρήματος τροχούς έναντι των 22 ιντσών που εφοδίαζαν το πρωτότυπο.

Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει στοιχεία για το εσωτερικό ωστόσο δεδομένα αυτό θα μιμηθεί τις προδιαγραφές του concept car το οποίο διέθετε οθόνη 27 ιντσών, μια από τις μεγαλύτερες της αυτοκινητοβιομηχανίας και σίγουρα η μεγαλύτερη από mainstream αυτοκινητοβιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του πρωτότυπου, οι διαστάσεις συνοψίζονται σε 4,93 μ. μήκος, 2,055 μ. πλάτος και ύψος 1,79 μέτρα και αναμένεται να διατηρηθούν στην έκδοση παραγωγής η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα.
Στην αθέατη πλευρά του μοντέλου θα βρεθεί η γνωστή από τα KIA EV6 αλλά και Hyundai Ioniq 5 και 6, πλατφόρμα E-GMP η οποία αναμένεται να φιλοξενεί την μπαταρία των 77,4 kWh που εφοδιάζει το EV6 προσφέροντας αυτονομία έως και 528 χλμ. Δεν αποκλείεται βέβαια η KIA να αξιοποιήσει μια ακόμα μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία 100 kWh προκειμένου να «αντισταθμίσει» τον μεγαλύτερο όγκο του μοντέλου.

Όπως επίσης και το EV6, το EV9 αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα ή δύο μοτέρ ενώ το παρών θα δώσει και το κύκλωμα ταχείας φόρτισης 800V.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024