Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάν’ το όπως η Πόπη

Κάν’ το όπως η Πόπη

Μετά την έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα με την Πόπη Τσαπανίδου, το πακέτο των πρώτων υποψηφίων για τις εθνικές κάλπες θα έχει επίσης το στοιχείο της έκπληξης.

Αν δούμε τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου ως μια έκπληξη που επεφύλασσε ο Αλέξη Τσίπρας για το κοινό του, αλλά και για τους περισσότερους εκ των συνεργατών του, δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως και το πακέτο των πρώτων υποψηφίων για τις εθνικές κάλπες θα έχει επίσης το στοιχείο της έκπληξης σε έναν βαθμό.

Βεβαίως, το πακέτο αυτό θα ανακοινωθεί μετά την πρώτη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος, στις αρχές της νέας χρονιάς, όμως για πολλά από τα ονόματα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Πρόσωπα από την Επιστήμη, τις Τέχνες και άλλα πεδία και σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί εικόνα αμφίπλευρου ανοίγματος. Κάτι που έτσι κι αλλιώς θέλει ο Αλέξης Τσίπρας και το δείχνουν όλες οι τελευταίες κινήσεις.

Οι δύο μεταγραφές

Για παράδειγμα, σίγουρα εκ νέου υποψήφιες θα είναι οι δύο μεταγραφές απ’ το ΜέΡΑ25 (που άναψαν και την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη) Φωτεινή Μπακαδήμα και Αγγελική Αδαμοπούλου. Για την τελευταία οι απόψεις διχάζονται μεταξύ της Α’ Αθηνών και του Λασιθίου, ενώ η πρώτη πάει προς Β’ Πειραιά.

Το Επικρατείας

Το Επικρατείας, που σε μεγάλο βαθμό αφορά τον ίδιο τον Τσίπρα, θα έχει πρόσωπα που θα συνιστούν έκπληξη αλλά και θα είναι ένας συγκερασμός αναγνωρίσιμων προσώπων, ανθρώπων από κινήματα αλλά και από το θινκ τανκ του κόμματος.

Απ’ το τελευταίο πιθανότητες να είναι στο Επικρατείας έχει ο Οθωνας Ηλιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center, ενώ σε μη εκλόγιμη θέση μπορεί να πάει ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Εδώ συζητείται και ο καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ Νίκος Μαραντζίδης.

Ο καθηγητής της Ευρωπαϊκής Εδρας Jean Monnet και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομικά της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νικόλας Φαραντούρης έχει κλειδώσει για τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς.

Σταθερά προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι οι ηθοποιοί Μαριάννα Τουμασάτου και Μάριος Αθανασίου αλλά και η Αννα Ελεφάντη.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος που στις ασκήσεις επί χάρτου για τα ψηφοδέλτια ή και το Επικρατείας θα έβλεπαν τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του αδόκητα χαμένου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, λένε μια σειρά από στελέχη πως επίσης θα ήταν μια επιλογή που θα κοσμούσε τις λίστες στη Θεσσαλονίκη.

Το όνομα του καλλιτέχνη Μιθριδάτη για τα Νότια της Αθήνας έχει επίσης πέσει (χωρίς να έχει γίνει τυπική κρούση) ενώ ήδη καμπάνια στην Ανατολική Αττική κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024