Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Squidgygate: Το πρωτοχρονιάτικο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Squidgygate: Το πρωτοχρονιάτικο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η πριγκίπισσα ηχογραφήθηκε εν αγνοία της να ανταλλάσσει τρυφερά λόγια με έναν άντρα και να εκφράζει τα παράπονά της για τον γάμο της με τον Κάρολο

Διαζύγια, εξωσυζυγικές σχέσεις, ακόμη και κατηγορίες παιδεραστίας. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ανέκαθεν προκαλούσαν «πονοκεφάλους» στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ.

Τα πολύκροτα σκάνδαλα, που έχουν συγκλονίσει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι αρκετά και όσο και αν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπαθούν να τα αφήσουν πίσω τους, οι Βρετανοί δεν τα ξεχνούν.

Ένα από αυτά είναι το Squidgygate

Την Πρωτοχρονιά του 1989 η Νταϊάνα ηχογραφήθηκε εν αγνοία της από έναν ραδιοερασιτέχνη (σύμφωνα με τις φήμες της εποχής) ή από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (σύμφωνα με άλλους) να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον James Gilbey, κληρονόμο της διάσημης ομώνυμης μάρκας τζιν.

Οι δυο τους γνωρίζονταν από παιδιά ενώ είχαν και ένα σύντομο φλερτ ως έφηβοι. Χάθηκαν για χρόνια αλλά αργότερα συναντήθηκαν ξανά και έγιναν και πάλι φίλοι ή εραστές, όπως γράφτηκε το 1992 όταν και δημοσιεύτηκε η απομαγνητοφώνηση του τηλεφωνήματος, στη συνομιλία τους γελούσαν και αντάλλασσαν πειράγματα.

Μάλιστα, η πριγκίπισσα αποκαλούσε τον Gilbey, «άρχοντά μου», ενώ έκλεισαν ραντεβού για μετά από δύο μέρες, με τον James να της λέει ότι τα μεσάνυχτα θα φανταζόταν ότι είναι εκεί μαζί του, αν και θα έπρεπε να περιμένει 48 ώρες για να συναντηθούν στην πραγματικότητα.

Επίσης, η Νταϊάνα του παραπονέθηκε για τον γάμο της , χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό βασανιστήριο». «Ήμουν πολύ άρρωστη στο γεύμα, σχεδόν έκλαιγα. Ένιωθα λυπημένη και άδεια και σκεφτόμουν, ‘Θεέ μου, μετά από όλα όσα έχω κάνει για αυτή τη γα@@οικογένεια’», του είπε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην Ελισάβετ, αποκάλυψε ότι ο τρόπος με τον οποίο την κοιτούσε την έκανε να αισθάνεται ντροπή.

«Δεν είναι μίσος, είναι ένα είδος οίκτου. Κάθε φορά που κοιτάζω ψηλά, βλέπω τα μάτια της κολλημένα πάνω μου, μετά κοιτάζει αλλού και χαμογελάει», είπε στον James, ο οποίος προσπαθούσε να την παρηγορήσει αποκαλώντας την «squidgy», δηλαδή «καλαμαράκι». Από εκεί βγήκε και το όνομα του σκανδάλου «Squidgygate”.

Όταν τρία χρόνια μετά βγήκε στο φως τη δημοσιότητας η συνομιλία, η Νταϊάνα αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τον Gilbey, και το Παλάτι σοκαρισμένο από το σκάνδαλο που εξέθετε τη βασιλική οικογένεια, άρχισε να διαρρέει επιβεβαιώσεις για την κακή σχέση του Καρόλου με τη σύζυγό του. Το 1996 οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024