Πούτιν: Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να καταστρέψει τη Ρωσία, λέει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε την υποκρισία της Δύσης τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως μέσο για να καταστρέψει τη Ρωσία.
Σε βιντεοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, το οποίο προβλήθηκε από την ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία μάχεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει την «πατρίδα» και για να διασφαλίσει την «αληθινή ανεξαρτησία» για τον λαό της.
Στο μήνυμά του, διάρκειας εννέα λεπτών – το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του κατά την 20ετή θητεία του – ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι λέει ψέματα στη Ρωσία και ότι προκαλεί τη Μόσχα για να πραγματοποιεί την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση», όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία.
Υποκρίτρια Δύση
«Επί χρόνια οι ελίτ της Δύσης μας διαβεβαίωναν υποκριτικά για τις ειρηνικές προθέσεις τους», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του, η οποία βιντεοσκοπήθηκε μπροστά σε Ρώσους στρατιώτες στο αρχηγείο της ρωσικής Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας .
«Στην πραγματικότητα, με κάθε δυνατό τρόπο ενθάρρυναν τους νεοναζί που διεξήγαγαν ανοιχτά τρομοκρατία εις βάρος αμάχων στο Ντονμπάς», είπε ο Πούτιν σε μια ασυνήθιστα επιθετική πρωτοχρονιάτικη ομιλία του, η οποία συνήθως περιορίζεται σε ευχές για το νέο έτος.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δεσμεύτηκε ότι είναι «αναπόφευκτη» η νίκη των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία καθώς εξήρε τον ηρωισμό των ρώσων στρατιωτών.
«Η Δύση είπε ψέματα για την ειρήνη. Προετοιμαζόταν για επιθετικότητα… και τώρα χρησιμοποιούν κυνικά την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διαιρέσουν τη Ρωσία. Ποτέ δεν το επιτρέψαμε αυτό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το κάνει», λέει ο Πούτιν στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεφαλονιά: Για απάτη είχε μηνυθεί από πρώην πελάτη του ο 66χρονος που μιλούσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ in: Πόσο καιρό θα κάνει τον «ψόφιο κοριό» για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης;
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4): Δράση με τελικό Κυπέλλου, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- Lolita Cercel: Γιατί μια εικονική ΑΙ τραγουδίστρια έχει εξοργίσει τους Ρομά
- Δάγκωσε τον σκύλο σας φίδι; – Οι πρώτες βοήθειες
- Στη φρεγάτα «Κίμων» ο Μακρόν, με Μητσοτάκη και Δένδια
- Ο ευρωπαϊσμός της ΝΔ τελειώνει εκεί όπου ξεκινούν τα σκάνδαλά της
- Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με την Αρμάνι ο Πίτερς και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442