Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Ιατρείο, αντί για ευχές, έστειλε σε όλους τους ασθενείς μήνυμα ότι έχουν... καρκίνο

Βρετανία: Ιατρείο, αντί για ευχές, έστειλε σε όλους τους ασθενείς μήνυμα ότι έχουν… καρκίνο

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω ιατρείο στη Βρετανία παρακολουθεί σχεδόν 8.000 ασθενείς.

Ένα ιατρείο γενικής ιατρικής στo Doncaster της Βρετανίας έκανε την πιο απίστευτη γκάφα, στέλνοντας κατά λάθος σε αμέτρητους ανθρώπους το ίδιο μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, με το οποίο τους πληροφορούσε πως δήθεν πάσχουν από επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα.

Στην πραγματικότητα, όπως μεταδίδει το BBC, οι υπεύθυνοι του ιατρείου ήθελαν να στείλουν σε όλους τους εγγεγραμμένους ασθενείς τους ένα SMS με ευχές για «Καλά Χριστούγεννα»!

Αντί αυτού, όμως το ιατρείο Askern Medical Practice σκόρπισε τον πανικό, με το τρομακτικό για κάθε άνθρωπο μήνυμα που έστειλε στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο Carl Chegwin, του οποίου η μητέρα έλαβε επίσης το επίμαχο μήνυμα, δήλωσε ότι αναστατώθηκε από το ξαφνικό SMS, το οποίο ήταν αρκετό για να τον λυγίσει, μόλις δίαβασε τη διάγνωση.

Το ιατρείο παρακολουθεί 8.000 ασθενείς

Η ομάδα που διαχειρίζεται το ιατρείο δήλωσε στο BBC ότι κανείς δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει την απίστευτη γκάφα. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω ιατρείο παρακολουθεί σχεδόν 8.000 ασθενείς.

Το λάθος κείμενο έλεγε στους παραλήπτες ότι «είχαν επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα με μεταστάσεις», ένα είδος δευτερογενούς κακοήθους ανάπτυξης. Μάλιστα, καθοδηγούσε τους ασθενείς να συμπληρώσουν το έντυπο DS1500, το οποίο επιτρέπει σε άτομα με ανίατες ασθένειες να διεκδικήσουν ορισμένα επιδόματα.

Ωστόσο, περίπου μια ώρα αργότερα οι παραλήπτες έλαβαν ένα δεύτερο μήνυμα, που τους ενημέρωνε ότι επρόκειτο για λάθος και ότι, αντί αυτού, προοριζόταν να τους ευχηθεί «Kαλά Χριστούγεννα».

Η κυρία Hargreaves δήλωσε ότι αφού έλαβε το αρχικό μήνυμα ενώ βρισκόταν έξω για ψώνια, «αισθάνθηκε άρρωστη και κατέρρευσε».

«Μόλις είχα αφαιρέσει μια ελιά και περίμενα το αποτέλεσμα της βιοψίας και είχα πάει στο νοσοκομείο, καθώς το τεστ μου βγήκε μη φυσιολογικό, οπότε ναι, ανησύχησα πολύ», εξήγησε μιλώντας στο BBC.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι παρά τις επανειλημμένες κλήσεις της στο χειρουργείο, δυσκολευόταν να μιλήσει με κάποιον.

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024