Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τετραπλό φονικό φοιτητών στο Άινταχο - Στα χέρια των αρχών 28χρονος

Τετραπλό φονικό φοιτητών στο Άινταχο – Στα χέρια των αρχών 28χρονος

Σύλληψη υπόπτου μετά το τετραπλό φονικό φοιτητών που συγκλόνισε το Άινταχο.

Στη σύλληψη ενός 28χρονου έχουν προχωρήσει οι αρχές για το τετραπλό φονικό φοιτητών στο Άινταχο. Ο Bryan Christopher Kohberger συνελήφθη από αστυνομικούς και το FBI γύρω στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο ύποπτος, που συνελήφθη στην Πενσυλβάνια ως ύποπτος για τη δολοφονία των τεσσάρων φοιτητών στο Άινταχο, εμφανίστηκε το πρωί στο δικαστήριο. Ο ίδιος, όπως γίνεται γνωστό από τα διεθνή ΜΜΕ, δεν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Άινταχο.

Τα νέα της σύλληψης έρχονται σχεδόν δύο μήνες μετά την άγρια δολοφονία της Kaylee Goncalves, 21, της Madison Mogen, 21, της Xana Kernodle, 20, και του συντρόφου της Xana, Ethan Chapin, 20.

Οι τέσσερις φοιτητές βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στο σπίτι που νοίκιαζαν εκτός πανεπιστημιούπολης στην οδό King Road 1122 στις 13 Νοεμβρίου. Στο σπίτι βρίσκονταν δύο ακόμα συγκάτοικοί τους την ώρα του τετραπλού φονικού, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν το άγριο έγκλημα.

Η τοπική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες με το FBI για τον εντοπισμό του δολοφόνου, εξετάζοντας δεκάδες χιλιάδες πληροφορίες που δόθηκαν στις αρχές για το τετραπλό φονικό που συγκλόνισε τη φοιτητική κοινότητα.

«Ό,τι χειρότερο έχουμε δει»

Αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος δήλωσαν στη Mail Online πως ήταν ό,τι χειρότερο είχαν δει ποτέ. Οι αρχές θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, καθώς η είδηση της σύλληψης δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η είδηση του τετραπλού φονικού φοιτητών κυριαρχούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης εδώ και αρκετές εβδομάδες. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιχείρησαν να εντοπίσουν τα πιθανά κίνητρα πίσω από μια τόσο άγρια δολοφονία και να βρουν υπόπτους.

Η Kaylee Goncalves και η Madison Mogen, φίλες από το δημοτικό, εθεάθησαν για τελευταία από το υλικό καμερών ασφαλείας στο Corner Club λίγες ώρες πριν την άγρια δολοφονία τους.

Οι τέσσερις φοιτητές, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών, δολοφονήθηκαν γύρω στις τρεις με τέσσερις τα ξημερώματα. Το άγριο έγκλημα έγινε αντιληπτό αρκετές ώρες αργότερα.

Οι δολοφονίες των τεσσάρων φοιτητών τις ημέρες πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, συγκλόνισαν την Πανεπιστημιούπολη της μικρής πόλης των 25.000 κατοίκων.

Η Jazzmin Kernodle, αδερφή της Xana, είχε δηλώσει στο Associated Press πως η οικογένειά της περίμενε με αγωνία τα στοιχεία που είχαν προκύψει από τις έρευνες.

«Η Xena ήταν τόσο χαρούμενη και αγαπητή. Μου ραγίζει την καρδιά. Με έκανε τόσο υπερήφανη. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο μαζί της», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Μια ανατριχιαστική φωτογραφία των τεσσάρων φοιτητών είχε αναρτηθεί στο Instagram λίγες ώρες πριν από την άγρια δολοφονία τους. Οι τέσσερις φοιτητές πόζαραν χαμογελαστοί. Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι αυτές ήταν οι τελευταίες τους στιγμές.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024