Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ατάκες… φωτιά των Μαραντόνα-Πελέ και οι κεφαλιές σε τηλεοπτικό στούντιο

Οι ατάκες… φωτιά των Μαραντόνα-Πελέ και οι κεφαλιές σε τηλεοπτικό στούντιο

Εγραψαν ιστορία οι ατάκες των Μαραντόνα-Πελέ. Η ανοιχτή κόντρα των δυο μύθων, οι κεφαλιές σε live μετάδοση και το φιλί στο Μουντιάλ του 2018.

Για δεκαετίες ένα ήταν το ερώτημα που κυριαρχούσε στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή: Πελέ ή Μαραντόνα; «Βόλτα» έκανε ο… τίτλος του GOAT. Πότε με την πλευρά του Βραζιλιάνου και πότε με την πλευρά του Αργεντινού. Ωστόσο, ουδείς βάζει το χέρι του στη… φωτιά για την απάντηση. Άλλωστε, στην κουβέντα, έχει «μπλεχτεί» για τα καλά και ο Λιονέλ Μέσι μετά τον θρίαμβο στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είναι πλέον φτωχότερος, με τον Πελέ να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Πάλεψε γενναία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά η μάχη με τον καρκίνο αποδείχθηκε άνιση για τον μύθο της Σάντος και της Βραζιλίας. Της χώρας που οδήγησε στην κατάκτηση τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ο Πελέ «πέταξε» για τα γήπεδα των ουρανών εκεί που θα συναντήσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Τον θρύλο της Αργεντινής, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από περίπου δύο χρόνια. «Μια μέρα ελπίζω ότι θα παίξουμε μαζί μπάλα στον ουρανό», είχε αναφέρει ο μύθος της Βραζιλίας, όταν ο Pibe De Oro έφυγε από τη ζωή.

Πάντως η σχέση των Πελέ-Μαραντόνα δεν ήταν πάντα και η καλύτερη. Πέρασε από σαράντα κύματα και πολλές ήταν οι φορές που βγήκαν τα… μαχαίρια. Επαιξε το ρόλο της και η FIFA, που το 2000 τους συμπεριέλαβε μαζί στον τίτλο του «Κορυφαίου ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα». Ήταν μια κίνηση που άναψε το… φυτίλι της κόντρας.

«Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο ένιωθα ότι ήμουν απεσταλμένος του Θεού», είχε πει κάποτε ο Βραζιλιάνος για να περιγράψει τον εαυτό του ως ποδοσφαιριστή. «Δεν θυμάμαι να έστειλα ποτέ κανέναν», ήταν η ατάκα-απάντηση του Αργεντίνου, περιγράφοντας τον εαυτό του σαν… D10S.

Η κόντρα των δυο μύθων έβλεπε συνεχώς το φως της δημοσιότητας, με το ένα επεισόδιο να διαδέχεται το άλλο. «Ο Μαραντόνα έχει μόνο ένα πόδι και δεν είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι» έλεγε ο Πελέ. «Ο Πελέ θα πρέπει να επιστρέψει στο μουσείο» , τόνιζε ο Αργεντινός.

«Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις μαζί του, εξαιτίας των ηλίθιων πραγμάτων που συνεχίζει να λέει, όταν δεν παίρνει σωστά τα χάπια του», είχε αναφέρει κάποτε ο Pibe De Oro. «Δεν θα σταματούσα με το αυτοκίνητο να πάρω τον Μαραντόνα, ακόμη και εάν τον συναντούσα μία βροχερή ημέρα», δήλωνε ο Βραζιλιάνος.

Μάλιστα, ο Πελέ είχε ασκήσει κριτική στον Μαραντόνα και για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αργεντινής: «Αποδέχθηκε την θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, επειδή είχε ανάγκη από δουλειά και χρήματα. Είδα ότι η Αργεντινή προκρίθηκε με δυσκολία. Δεν πρόκειται όμως για λάθος του Μαραντόνα, αλλά εκείνων που τον προσέλαβαν. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο μιλά συχνά για εμένα. Θα πρέπει να με αγαπά…».

Από την πλευρά του, ο Αργεντινός είχε αναφέρει πως: «Αν ο Πελέ είναι ο Μπετόβεν, είμαι ο Ρον Γουντ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Μπόνο του ποδοσφαίρου, όλα μαζί σε ένα. Επειδή ήμουν η παθιασμένη πλευρά του ποδοσφαίρου».

Οι κεφαλιές σε τηλεοπτικό στούντιο

Βέβαια, δεν ήταν πάντα εκρηκτικό το κλίμα μεταξύ των δυο αστέρων. Μάλιστα, οι δυο θρύλοι του ποδοσφαίρου είχαν υπάρξει και συμπαίκτες σε… τηλεοπτικό στούντιο.

Συγκεκριμένα, ο Μαραντόνα κάλεσε τον Πελέ σε μια τηλεοπτική εκπομπή και τον… προκάλεσε σε μερικές κεφαλιές. «Είναι το όνειρό μου να κάνω μερικές κεφαλιές μαζί σου», είχε πει ο Ντιεγκίτο, με την ιστορική στιγμή των δυο θρύλων να ταξιδεύει παντού.

Φυσικά, η πιο ξεχωριστή στιγμή ήταν αυτή που έλαβε χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018. Με τον Πελέ σε ειδικό αμαξίδιο, ο Μαραντόνα έσκυψε και του έδωσε ένα φιλί στο κεφάλι. Ηταν η κίνηση που έδειξε πως οι δυο μύθοι δεν είχαν πια τίποτα να χωρίσουν.

Πελέ και Μαραντόνα έγραψαν τη δική τους ιστορία, αφήνοντας το στίγμα τους στο άθλημα. Δύο μύθοι που θα προσφέρουν μοναδικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις στα γήπεδα του Παραδείσου…

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024