Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Παραδόθηκαν δύο άνδρες για τους πυροβολισμούς έξω από το βενζινάδικο

Γλυκά Νερά: Παραδόθηκαν δύο άνδρες για τους πυροβολισμούς έξω από το βενζινάδικο

Τι κατέθεσαν στις αρχές

Παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ οι δύο που πυροβόλησαν έξω από βενζινάδικο στη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά τη Δευτέρα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν στόχο το βενζινάδικο και ότι πυροβόλησαν στον αέρα για πλάκα.

Ο δράστης κατέβηκε από ΙΧ, πυροβόλησε στον αέρα και στην συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Η επιχείρηση ανήκει στην οικογένεια του 38χρονου ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε δολοφονηθεί σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του, στον Γέρακα.

Την ώρα που έπεσαν οι πυροβολισμοί, στο πρατήριο βρισκόταν ο φύλακας.

«Πρωινές ώρες σήμερα παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής δύο νεαροί ημεδαποί οι οποίοι σχετίζονται με την υπόθεση των πυροβολισμών στα Γλυκά Νερά την 26-12-2022» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το χρονικό…

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 10 το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου. Δυο άτομα που επέβαιναν σε smart πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα.

Το κατάστημα, φέρεται να ανήκει στην οικογένεια του πρατηριούχου που είχε εκτελεστεί τον Ιούνιο του 2022, σε άλλο πρατήριο στην περιοχή του Γέρακα.

Την ώρα που έπεσαν οι πυροβολισμοί, στο πρατήριο βρισκόταν ο υπάλληλος.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν εντοπίσει δύο κάλυκες, που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο εργαζόμενος στο πρατήριο είπε στην Αστυνομία ότι οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα, κάτι που δείχνει πως έχει χαρακτήρα «προειδοποιητικού» χτυπήματος.

Η δολοφονία στον Γέρακα

Τον Ιούνιο, είχε δολοφονηθει εν ψυχρώ ένας 38χρονος. Το θύμα είχε απασχολήσει τις Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ το συγκεκριμένο πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα.

Ο 38χρονος φέρεται να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς για αυτό είχε επιλέξει να κινείται με ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο διέθετε αλεξίσφαιρα τζάμια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκμυστηρευθεί πως δέχεται απειλές από συγκεκριμένα άτομα.

Όπως είχε αποκαλύψει στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, για την διαλεύκανση της εγκληματικής ενέργειας τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτίμησαν το γεγονός ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Ακόμη, οι Αρχές συνεκτιμούσαν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024