Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Και… άστρο και γκέλα

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Και… άστρο και γκέλα

Ο ΟΦΗ ήταν παλικάρι στη Λεωφόρο και κρατούσε τη νίκη μέχρι το όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 8ο λεπτό, όμως στο 90+8′ ο Ιωαννίδης έκανε το 1-1

Δεύτερη σερί γκέλα για τον Παναθηναϊκό, που τουλάχιστον διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Μετά την απώλεια βαθμών στη Νίκαια, οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 κόντρα στον ΟΦΗ στη Λεωφόρο για τη 15η αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι όμως που αγωνίστηκαν με παίκτη παραπάνω από το 8ο λεπτό και κατάφεραν να σώσουν έστω τον πόντο, στο 90+8′ με γκολ του Φώτη Ιωαννίδη που εξελίσσεται σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής.

Έχει εξήγηση το «ξέσπασμα»

Στο +4 πλέον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Κώτσιρας ενώ στον άξονα ήταν οι Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν. Ο Σπόραρ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Παλάσιος και Μπερνάρφντ στα άκρα.

Για τον ΟΦΗ ξεκίνησαν οι: Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μαρινάκης, Ντιουσέ, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης, Ντικό, Τοράλ.

Όλα άλλαξαν στο 8′

Όποιο πλάνο κι αν υπήρχε στο παιχνίδι από τον προπονητή του ΟΦΗ, πήγε περίπατο στο 8ο λεπτό όταν ο Γιοχού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Σπόραρ που προσπαθούσε να μπει στην περιοχή. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το σκηνικό ήταν το ίδιο. Οι «πράσινοι» να πιέζουν με κάθε τρόπο για το γκολ, αλλά να μην βρίσκουν χώρους από την καλά οργανωμένη άμυνα των Κρητικών οι οποίοι περιορίστηκαν σε απόλυτα παθητικό ρόλο.

Από την εκτέλεση φάουλ ο Μάγκνουσον έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια στο 12′ ενώ ένα σουτ του Παλάσιος τρία λεπτά μετά έφυγε έξω. Δύο ευκαιρίες από Χουάνκαρ και Σπόραρ ήταν ό,τι έκαναν οι «πράσινοι» μέχρι το ημίχρονο.

Σοκ και… λύτρωση στο φινάλε

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Παλάσιος να έχει δοκάρι στο 51′ και στο 59′ να έρχεται το σοκ. Στην πρώτη ευκαιρία του στο ματς ο ΟΦΗ πέτυχε γκολ όταν από σέντρα του Μπαλογιάννη ο Λάρσον πήρε την κεφαλιά, ο Μπρινιόλι έδιωξε, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή κι έγινε το 0-1.

Όπως είναι λογικό, η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, ο Γιοβάνοβιτς έριξε και τον Ιωαννίδη στο ματς, ο οποίος έμελλε να είναι για ακόμη μία φορά καθοριστικός. Αφού Παλάσιος και Βαγιαννίδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν νωρίτερα σε δικές τους ευκαιρίες, ο Έλληνας φορ το έκανε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από ωραία κάθετη του Τσέριν, νίκησε τον εξαιρετικό στο ματς Μανδά για το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός : Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (75’ Βέρμπιτς), Σπόραρ, Μπερνάρ.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Γιοχού, Πασαλίδης (74’ Γιαννούλης), Διαμαντής, Μαρινάκης (46’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89’ Τσιλιανίδης), Τοράλ (82’ Περέα), Ντίκο (74’ Νέιρα).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024