Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ποια νησιά βάζουν στο στόχαστρο - Τι λένε για Κύπρο

Τουρκία: Ποια νησιά βάζουν στο στόχαστρο – Τι λένε για Κύπρο

Μετά τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται η Τουρκία για τις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές κατά της Ελλάδας, τουρκικά ΜΜΕ και αναλυτές προχώρησαν σε νέες προκλήσεις

Εκτός ελέγχου συνεχίζουν να είναι τούρκοι αξιωματούχοι, ΜΜΕ αλλά και αναλυτές στην Άγκυρα, οι οποίοι στοχοποιούν και πάλι την Ελλάδα.

Η ενόχληση των Τούρκων για τις κινήσεις της Ελλάδας προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά της φαίνεται από αντιδράσεις των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας που μεταφέρουν τις απόψεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται η Τουρκία για τις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές κατά της Ελλάδας, τουρκικά ΜΜΕ και αναλυτές προχώρησαν σε νέες προκλήσεις.

Ερντογάν: Πλήγμα για τον Τούρκο πρόεδρο οι δημοτικές εκλογές

Είναι ενδεικτικό ότι η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου σε Καστελόριζο, Κάρπαθο, Ρω και Γαύδο, αντιμετωπίστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ ως πρόκληση.

Η Cummhuriyet ανέφερε ότι ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ προκαλεί με την επίσκεψή του. «Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας επισκέφθηκε τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

Στοχοποιούν την Κρήτη

Την ίδια ώρα τούρκοι αναλυτές στοχοποιούν την Κρήτη αναφέροντας ότι «η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη θα δημιουργήσει προβλήματα», σημειώνοντας μάλιστα  ότι αν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, η Ελλάδα θα έχει καταπατήσει τα δικαιώματα της Λιβύης.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει ο τούρκος αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ στο CNNTuRK για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα νότια της Κρήτης .

«Εμείς με απόλυτο τρόπο την επέκταση ακόμα και για ένα μέτρο πέραν των έξι μιλίων τη θεωρούμε ως παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκίας. Για την ακρίβεια αποτελεί βιασμό της κυριαρχίας».

Τονίζει ότι «Από τη σκοπιά μας, αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή και η Τουρκία στο παρελθόν έχει δείξει τη βούλησή της».

Ζητούν μερίδιο από το οικόπεδο 6

Εξάλλου, τα νέα κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στο οικόπεδο 6 της Κύπρου, φαίνεται πως άνοιξαν την όρεξη του Ερντογάν.

Ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι «τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών της ‘’ΤΔΒΚ’’ όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαναν αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που έγινε σε αυτόν τον τομέα. Το 6ο οικόπεδο είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας, αλλά θα κάναμε λάθος αν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από τη μία πλευρά» τόνισε προκλητικά για να προσθέσει.

» Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους. Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοούν το άλλο μέρος» ανέφερε .

Παραλήρημα Ακάρ

Εν τω μεταξύ, οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι προκλήσεις από πλευράς τούρκων αξιωματούχων δεν έχουν τελειωμό.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, κάλεσε τη χώρα μας «να πάρει μαθήματα από την ιστορία χωρίς να ξεχνάει τι έζησε το 1922», αναφερόμενος, κοινώς, στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μάλιστα επιχείρησε για μία ακόμη φορά να εμφανίσει την Ελλάδα ως τον κακό γείτονα και την Τουρκία τη χώρα που μάχεται για την ειρήνη.

«Την ώρα που εμείς καταβάλουμε προσπάθεια για την περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις επιθετικές πολιτικές και τις προκλητικές πράξεις με ρητορική που υποδαυλίζει την αστάθεια» είπε αρχικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και συνέχισε με την ίδια ρητορική:

«Η Ελλάδα θυσιάζει τα οικονομικά της χώρας και την ευημερία των πολιτών και προκαλεί νέες εντάσεις κάθε ημέρα βασίζοντας την πολιτική ύπαρξή της στην επιθετικότητα κατά της Τουρκίας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024