Τουρκία: Ο Ερντογάν κατήργησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης
Περισσότερα από δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι θα βγουν αμέσως στη σύνταξη στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήργησε σήμερα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μια απόφαση που θα επιτρέψει σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους να βγουν αμέσως στη σύνταξη, λιγότερους από έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο.
Οι Τούρκοι γυρνάνε την πλάτη στον Ερντογάν – Νέα δημοσκόπηση κόλαφος – Χάνει από όλους
Αύξηση του κατώτερου μισθού
Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προχώρησε σε γενναία αύξηση του κατώτερου μισθού την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για να κερδίσει και πάλι την υποστήριξη των ψηφοφόρων, η οποία έχει διαβρωθεί από τον πληθωρισμό, την πτώση της λίρας και την απότομη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.
Τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης ήταν μέχρι σήμερα τα 58 έτη για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες. Δεν είναι σαφές πόσο θα στοιχίσει το νέο σύστημα όμως ο Ερντογάν είπε ότι 2,25 εκατομμύρια άνθρωποι δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν αμέσως.
Σήμερα οι συνταξιούχοι στην Τουρκία ανέρχονται σε 13,9 εκατομμύρια.
Τα συνδικάτα διαμαρτύρονταν εδώ και πολλά χρόνια ζητώντας να καταργηθούν τα ηλικιακά όρια και να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι αφού συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας. Η απόφαση αναμένεται ότι θα δώσει μια ώθηση στον Ερντογάν πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνίου.
Στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στην εξουσία, ο Ερντογάν έχει καταστείλει τις διαφωνίες και τα τελευταία χρόνια υιοθέτησε μια ανορθόδοξη οικονομική πολιτική που έριξε τη λίρα στο ένα δέκατο της αξίας της έναντι του δολαρίου, σε σύγκριση με την ισοτιμία της πριν από μια δεκαετία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






























































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442