Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ζητούν την παραίτηση Ρεπουμπλικάνου βουλευτή - Παραδέχτηκε σωρεία ψεμάτων στο βιογραφικό του

ΗΠΑ: Ζητούν την παραίτηση Ρεπουμπλικάνου βουλευτή – Παραδέχτηκε σωρεία ψεμάτων στο βιογραφικό του

«Δεν πρόκειται να δικαιολογηθώ γι' αυτό, αλλά πολλοί άνθρωποι υπερβάλλουν στο βιογραφικό τους ή το διαστρεβλώνουν λίγο. Δεν λέω ότι δεν είμαι ένοχος γι' αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νεόκοπος βουλευτής των ΗΠΑ.

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση ενός Ρεπουμπλικάνου βουλευτή που εξελέγη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το βιογραφικό του περιείχε σωρεία ψεμάτων.

Ο Τζορτζ Σάντος, ο οποίος κέρδισε μια έδρα από τους Δημοκρατικούς στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, ομολόγησε σε δύο ξεχωριστές συνεντεύξεις που παραχώρησε την Δευτέρα ότι… «διάνθισε» το βιογραφικό του, ωστόσο, όπως μεταδίδει το CNN, λέει πως θα παραμείνει στο Κογκρέσο.

Οι Ρεπουμπλικανοί και το «φάντασμα» του Τραμπ πάνω από τις ΗΠΑ

Δεν είχει καν πτυχίο

Ο μελλοντικός βουλευτής παραδέχτηκε ότι δεν εργάστηκε ποτέ στις τράπεζες Goldman Sachs ή Citigroup, ούτε κατείχε πτυχίο πανεπιστημίου, σε αντίθεση με ό,τι είχε ισχυριστεί.

Ο ίδιος, ωστόσο, γιος Βραζιλιάνων μεταναστών που γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα να εγκαταλείψει την έδρα που θα καταλάβει από τις 3 Ιανουαρίου 2023 στη Βουλή των Αντιπροσώπων, λέγοντας στη New York Post «δεν είμαι εγκληματίας».

«Δεν είμαι εγκληματίας. Ούτε εδώ, ούτε στο εξωτερικό, ούτε σε καμία δικαιοδοσία στον κόσμο έχω διαπράξει ποτέ κανένα έγκλημα», δήλωσε ο Σάντος.

«Δεν είμαι απατεώνας, ούτε εγκληματίας»

Και προσέθεσε: «Για να φτάσουμε στην ουσία, δεν είμαι απατεώνας. Δεν είμαι ένας εγκληματίας που εξαπάτησε ολόκληρη τη χώρα και επινόησε αυτό τον φανταστικό χαρακτήρα και έβαλε υποψηφιότητα για το Κογκρέσο. Είμαι στα πράγματα εδώ και πολύ καιρό. Θέλω να πω, πολλοί άνθρωποι με ξέρουν. Ξέρουν ποιος είμαι. Έχουν κάνει επιχειρηματικές συναλλαγές μαζί μου».

«Δεν πρόκειται να δικαιολογηθώ γι’ αυτό, αλλά πολλοί άνθρωποι υπερβάλλουν στο βιογραφικό τους ή το διαστρεβλώνουν λίγο. Δεν λέω ότι δεν είμαι ένοχος γι’ αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σάντος παραδέχτηκε επίσης ότι δεν εργάστηκε ποτέ απευθείας για τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες Citigroup και Goldman Sachs, όπως είχε πει στο παρελθόν, αλλά υποστήριξε ότι δούλεψε γι’ αυτές μέσω της εταιρείας του, λέγοντας στη New York Post ότι ήταν «κακή επιλογή λέξεων» το να πει ότι εργάστηκε σε αυτές.

Αυτά τα ψέματα σε πολλά σημεία της βιογραφίας του είχαν αποκαλυφθεί από έρευνα των New York Times, που δημοσιεύτηκε στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πολλά μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος κάλεσαν τον ηγέτη της Ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης, Κέβιν ΜακΚάρθι, να ζητήσει ψηφοφορία για την αποπομπή τού Σάντος, αν ο τελευταίος δεν παραιτηθεί.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων πρέπει να ερευνήσει πώς κέρδισε τα χρήματά του», τόνισε επίσης ο Ρίτσι Τόρες, ένας άλλος βουλευτής από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024