Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ: Η επιστροφή του Σαλάχ και η έκπληξη με Γκάκπο

Λίβερπουλ: Η επιστροφή του Σαλάχ και η έκπληξη με Γκάκπο

Ο Αιγύπτιος πήρε «μπρος» και ο Γιούργκεν Κλοπ από τη χαρά του είναι έτοιμος να του κάνει «δώρο» τον Κόντι Γκάκπο

Οι ρόλοι μοιρασμένοι χρόνια τώρα. Και ο πρωταγωνιστικός κομμένος και ραμμένος πάνω στο αδιαπραγμάτευτο ταλέντο του Μο Σαλάχ: Την έκτη αίσθηση απέναντι στα αντίπαλα δίχτυα. Κάπως έτσι; Δεν χρειάζεται κανείς «σύνθετες» σκέψεις για να εξηγήσει ότι συμβαίνει φέτος στη Λίβερπουλ.

Φτάνει να ρίξει μια ματιά στις επιδόσεις του 30χρονου Αιγύπτιου.

Απόψε πέτυχε μόλις το 7ο φετινό του γκολ στην Premier League. Ποιος; Εκείνος που με κλειστά τα μάτια όλα τα χρόνια μετρούσε ως το… είκοσι, ακόμη και ως το τριάντα-δύο (2017-18).

Premier League: Διαθέσιμες προς εξαγορά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ
Πέρσι τέτοια εποχή είχε ήδη προλάβει να πετύχει δεκαέξι. Προ διετίας είχε δεκαπέντε. Και όσο και αν γυρίσεις πίσω εκεί θα τον βρεις. Συνεπέστατο. Το φετινό του είναι η (δυσάρεστη) έκπληξη.

Τα δύο γκολ τις πρώτες δέκα αγωνιστικές. Τα τέσσερα στις πρώτες δεκατέσσερις. Σαν ρολόι ακριβείας που ξαφνικά ξεκουρδίστηκε. Όπως ακριβώς και η Λίβερπουλ που θα πρέπει να κάνει πραγματικά υπέρβαση για να επιστρέψει σε τροχιά ελέγχου, μιας θέσης για το επόμενο Champions League.

Είναι η πώληση του –όχι ακριβώς κολλητού του- Σαντιό Μανέ στη Μπάγερν; Οι απανωτοί τραυματισμοί του Ντιόγκο Ζότα και του Λουίς Ντίας; Το γεγονός ότι ο Μπόμπι Φιρμίνιο έπαψε να μπορεί να είναι τόσο επιδραστικός στο «πλάνο» του Γιούργκεν Κλοπ και ότι ο «νέος» Ντάργουιν Νούνιες δυσκολεύεται πραγματικά να μπει στην «εξίσωση»; Μπορεί κάτι από αυτά. Μπορεί όλα μαζί.

Μπορεί και τίποτα.

Η ουσία είναι πως η Λίβερπουλ φέτος περισσότερο νιώθει ως εδώ την απουσία του «κανονικού» Μο Σαλάχ και λιγότερο όλα τα υπόλοιπα. Και αυτό τις κοστίζει ακριβά.

Απόψε στο «Βίλα Παρκ» ήταν ξανά… λεφτά στη τράπεζα κάνοντας μια κλασική εμφάνιση «γκολ-ασίστ». Με το γκολ του μάλιστα «έπιασε» τον θρυλικό Κένι Νταγκλίς στα 172 και στην 7η θέση των αρχισκόρερ των Reds και ο Κλοπ από τη χαρά του φαίνεται πως του φέρνει ενισχύσεις.

Οι Times μιλούν με βεβαιότητα για «σφήνα» και ενδεχόμενη συμφωνία της Λίβερπουλ με την Αιντχόφεν για την απόκτηση του Κόντι Γκάκπο που ξετρέλανε κόσμο και κοσμάκη με τις επιδόσεις του στο Μουντιάλ του Κατάρ (3 γκολ σε 5 εμφανίσεις). Τον Γκάκπο που ακόμη περιμένει στο «Ολντ Τράφορντ» ο Έρικ Τεν Χαγκ.

Αν είναι αλήθεια; Τότε τα Χριστούγεννα αποκτούν άλλο νόημα για την φιναλίστ του περσινού τελικού του Champions League. Μαζί και μια… χρονιά που καιρό τώρα έδινε την αίσθηση πως δεν βγάζει πουθενά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024