Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Είναι ένας θρύλος, ένα ίνδαλμα»

«Είναι ένας θρύλος, ένα ίνδαλμα»

Οι φίλοι του Ντάλας και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποθέωσαν τον Νοβίτσκι στα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του έξω από την έδρα των Μάβερικς

O μεγάλος ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ο πρώτος που αποθέωσε τον Ντιρκ Νοβίτσκι με αφορμή την παρουσίαση του αγάλματος του γερμανού άσου, από την ομάδα του.

Οι Ντάλας Μάβερικς σε μια ακόμα τιμή στον κορυφαίο παίκτη που είχαν ποτέ, προχώρησαν στα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του, στον περιβάλλοντα χώρο του «American Airlines Center» στη «Victory Plaza» του Ντάλας ανήμερα τα Χριστούγεννα και πριν από το τζάμπολ της χριστουγεννιάτικης αναμέτρησης των Μάβερικς με τους Λος Αντζελες Λέικερς σε μια εκδήλωση που ονομάστηκε «All Four One».

Ο γερμανός διεθνής πάουερ φόργουορντ φόρεσε τη φανέλα των Μάβερικς από το 1998 έως το 2019, με την ομάδα του Ντάλας να είναι η μοναδική στη μεγάλη καριέρα του στο ΝΒΑ.

Αρχικά αποσύρθηκε η φανέλα του με το Νο 41 στις 5 Ιανουαρίου 2022, και τώρα ήταν η σειρά του αγάλματος, για τον παίκτη που είναι πρώτος σε πόντους και σε συμμετοχές της ομάδας του.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του τη στιγμή που έπαιζε το βίντεο στο οποίο ο γλύπτης περιέγραφε πώς θα βλέπουν οι άνθρωποι αυτό το άγαλμα έξω από το American Airlines Center, μετά από 500 χρόνια!

Ο γλύπτης αναπαριστά τη γνωστή κίνηση του Ντιρκ Νοβίτσκι όσο ακόμη αγωνιζόταν, δηλαδή το fadeaway με το ένα πόδι. Στο άγαλμα του Νοβίτσκι αναγράφεται και μία φράση με 21 γράμματα, όσες και οι σεζόν του γερμανού διεθνή πάουερ φόργουορντ στους «Μαβς»… η φράση «Loyalty never fades away» που σημαίνει ότι «Η αφοσίωση δεν ξεθωριάζει ποτέ».

Τα εγκώμια του «Βασιλιά»

Ο Μαρκ Κιούμπαν, ιδιοκτήτης του οργανισμού των Μάβερικς, ήταν αυτός που παρουσίασε το εντυπωσιακό άγαλμα.

Από τους πρώτους που έσπευσε να μιλήσει για τον Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν ο μεγάλος ΛεΜπρόν Τζέιμς.

«Ηξερα ότι το άγαλμά του θα έδειχνε ένα fade away στο ένα πόδι, και πραγματικά έπρεπε να είναι αυτό. Ο Ντιρκ είναι ένας θρύλος, ένα ίνδαλμα, ο καλύτερος μη αμερικανός παίκτης όλων των εποχών που έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ μαζί με τον Μανού Τζινόμπιλι. Αυτό που έφερε στο Ντάλας ήταν απίστευτο. Ηταν σκληρός» ήταν τα πρώτα λόγια του «Βασιλιά» ο οποίος συνέχισε:

«Εφερε την επανάσταση ως Stretch-4. Ενα μεγάλο κορμί που μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ, να τελειώσει πάνω από τη στεφάνη στα πρώτα του χρόνια και μετά σούταρε από μέση απόσταση, μέχρι που έφτασε μέχρι το τρίποντο.

Δεν μπορούσες να τον μαρκάρεις με κοντό παίκτη γιατί ήταν πολύ ψηλός. Δεν μπορούσες να του βάλεις αργό ψηλό παίκτη γιατί είχε γρήγορο πρώτο βήμα. Και δεν μπορούσες να κόψεις το σουτ του επειδή σούταρε την μπάλα πίσω από το κεφάλι του σαν τον Λάρι Μπερντ. Στη συζήτηση για τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ όλων των εποχών είναι ακριβώς εκεί, μαζί με τον Μπάρκλεϊ, τον Ντάνκαν, τον Γκαρνέτ, τον ΜακΧέιλ και όλους αυτούς. Ηταν σκληρός».

Πάντως ο νέος ηγέτης των Ντάλας είναι πλέον ο Λούκα Ντόντσιτς που όντας πολύ καλός φίλος με τον Ντιρκ Νοβίτσκι αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικα δώρα.

Η αρχή έγινε με παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής της γερμανικής και σλοβένικης κουζίνας αντίστοιχα. Ακολούθησαν κάποια bobbleheads, ενώ για φινάλε πήραν από ένα κάδρο με μια κοινή τους φωτογραφία, με τον Ντιρκ να αποκαλύπτει ότι θα τη χαρίσει στον γιο του, ο οποίος είναι μεγάλος φαν του 23χρονου σλοβένου γκαρντ.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024