Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Παραδέχτηκε το μίσος του για τους ξένους ο μακελάρης - «Πάντα ήθελα να δολοφονήσω μετανάστες»

Παρίσι: Παραδέχτηκε το μίσος του για τους ξένους ο μακελάρης – «Πάντα ήθελα να δολοφονήσω μετανάστες»

Η εισαγγελέας στο Παρίσι έκανε γνωστό ότι ο μακελάρης παραδέχτηκε ότι βγήκε εκείνη την ημέρα με σκοπό να δολοφονήσει μετανάστες

Ο 69χρονος που δολοφόνησε τρεις Κούρδους και τραυμάτισε άλλους τρεις στο Παρίσι την Παρασκευή, παραδέχτηκε στις αρχές το «μίσος του για τους ξένους» όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας. Το ρατσιστικό κίνητρο ήταν η προφανής αιτία πίσω από την αιματηρή επίθεση, καθώς ο 69χρονος είχε επιτεθεί ξανά σε μετανάστες πέρσι. Αφέθηκε ελεύθερος λίγες ημέρες πριν την επίθεσή του στο κέντρο της κουρδικής κοινότητας στο Παρίσι, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα η δίκη για την επίθεση του 2021.

Οι δολοφονίες συντάραξαν την κουρδική κοινότητα που ετοιμάζονταν να τιμήσει την επέτειο από την ανεξιχνίαστη δολοφονία τριών ακτιβιστών, προκαλώντας διαμαρτυρίες που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οργή και επεισόδια στη γειτονιά των Κούρδων στο Παρίσι μετά την ένοπλη επίθεση – Πολλοί αστυνομικοί τραυματίες

Ο 69χρονος Γάλλος που περιέγραψε τον εαυτό του ως «καταθλιπτικό» και «αυτοκτονικό», δήλωσε επίσης στις αρχές ότι «πάντα ήθελε να δολοφονήσει μετανάστες, αλλοδαπούς», «πριν αυτοκτονήσει», μετά από μια διάρρηξη το 2016, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, αποτέλεσε την αφορμή για το ρατσιστικό του μίσος.

Τον Ιούνιο του 2016 είχε καταδικαστεί επίσης σε 12 μήνες φυλακή για βιαιότητες με όπλα.

Βγήκε για «κυνήγι μεταναστών»

Σύμφωνα με τη Le Monde παραδέχτηκε επίσης στις αρχές ότι το πρωί της επίθεσης είχε αρχικά πάει στο Σεν Ντενί (Seine-Saint-Denis) με το όπλο του «για να δολοφονήσει αλλοδαπούς». Τελικά εγκατέλειψε αυτό το σχέδιο «λόγω του μικρού αριθμού των παρόντων και λόγω της ενδυμασίας του που τον εμπόδιζε να ξαναγεμίσει εύκολα το όπλο του».

Λίγο αργότερα, πήγε τελικά με τα πόδια στην rue d’Enghien, στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού. Παραδέχτηκε ότι γνώριζε ότι στη γειτονιά αυτή βρίσκεται το κουρδικό πολιτιστικό κέντρο Ahmet-Kaya, μπροστά από το οποίο άνοιξε πυρ.

Εχθροί όλοι οι μη Ευρωπαίοι

Είπε ότι ήταν θυμωμένος με «όλους τους μετανάστες» και εξήγησε περαιτέρω ότι είχε βάλει στο στόχαστρο θύματα που δεν γνώριζε, λέγοντας ότι ήταν θυμωμένος με τους Κούρδους επειδή «έπαιρναν αιχμαλώτους στον αγώνα τους κατά [της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)] αντί να τους σκοτώνουν».

Είπε ότι η μόνη του λύπη ήταν ότι δεν μπόρεσε να αυτοκτονήσει, προσθέτοντας ότι πάντα έλεγε στον εαυτό του ότι αν ποτέ αυτοκτονούσε θα «έπαιρνε τους εχθρούς στον τάφο», προσθέτοντας ότι με τον όρο «εχθροί» εννοούσε «όλους τους μη Ευρωπαίους ξένους».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024