Αυστρία: Περίπου 10 σκιέρ θάφτηκαν από χιονοστιβάδα
Οι αρχές στην Αυστρία είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε κίνδυνος να προκληθούν χιονοστιβάδες
Περίπου 10 άνθρωποι θάφτηκαν σήμερα από μια χιονοστιβάδα στην περιοχή Φόραλμπεργκ της δυτικής Αυστρίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. «Ένας άνθρωπος διασώθηκε και συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπολοίπων», είπε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ελικόπτερα και πολλές ομάδες διασωστών, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 100 άνθρωποι.
Βίντεο που κόβει την ανάσα: Χιονοστιβάδα «κατάπιε» σκιέρ
Δεν έχουν δοθεί στοιχεία για τους αγνοούμενους
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασώσουμε τους φίλους των χειμερινών σπορ», ανέφερε ο δήμος του Λεχ.
Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε γύρω στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, στην περιοχή ελεύθερης κατάβασης με σκι Λεχ-Τσιρτς.
Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα στοιχεία των αγνοούμενων.
Οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν ήδη προειδοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να προκληθούν χιονοστιβάδες στη ζώνη αυτή αλλά και στο γειτονικό Τιρόλο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- AI: Πώς αλλάζει τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον επιθετικό καρκίνο του μαστού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/2): Φουλ «δράση» με Super League, Stoiximan GBL και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Ο Γιάννης Παναγόπουλος πολλά χρόνια τώρα δεν εκπροσωπεί πραγματικά τους εργαζομένους
- Αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στην Πάργα – Νεκρός 42χρονος οδηγός
- Η Μπιάνκα Σενσόρι αποκάλυψε ότι η σχέση της με τον Κάνιε Γουέστ ξεκίνησε πριν το διαζύγιό του με την Κιμ Καρντάσιαν
- Speed debate φοιτητών και επιχειρηματία για την κατοικία – Αγορά, ενοικίαση και τα σοβαρά προβλήματα




