Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μεταξάς, ο Αστέρας και ο ΠΑΣ που …βαφτίζει προπονητές!

Ο Μεταξάς, ο Αστέρας και ο ΠΑΣ που …βαφτίζει προπονητές!

Μια πενταετία έμεινε ο Πετράκης στην Παμβώτιδα και μετά στην Κύπρο, ασφαλώς με καλά χρήματα.

Αναλύοντας την κατάσταση με τις αλλαγές τεχνικών στη Σούπερ Λίγκα, καταλήγεις στη διαπίστωση πως αρκετές ΠΑΕ έχει τροφοδοτήσει με προπονητές ο ΠΑΣ Γιάννινα! Δεν είναι υπερβολή.

Απλά, εδώ έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη τακτική που ακολουθούν στην Ηπειρο: φτάνουν σε συμφωνία με τεχνικούς χαμηλού προφίλ και βεληνεκούς, προφανώς δεν πληρώνουν στον ΠΑΣ «τον ουρανό με τα άστρα» και αν τους βγει ο κόουτς, καλώς!

Μήπως θα γίνουμε… Αγγλία;
Αφήστε που προσθέτουν προπονητικά γαλόνια σε ανθρώπους με όχι μεγάλη διαδρομή – ορισμένοι δε εξασφαλίζουν συμβόλαια υψηλότερα στις επόμενες ομάδες τους.

Εχει ζουμί, προφανώς, η ιστορία: ήταν ο 2012 όταν ο Αγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να φύγει από την Ηπειρο.

Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή σκάουτ της ομάδας, ο Γιάννης Χριστόπουλος, με την αξιοπρόσεκτη θητεία σε μικρές ηλικιακά ομάδες των ισχυρών αλλά χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία, πήρε το χρίσμα και ήταν μόλις 42 ετών. Δεν πήγε άσχημα. Αλλωστε και καταρτισμένος είναι και …σκηνική παρουσία διαθέτει.

Μετά, μετακόμισε στην Ουκρανία (Ταβρίγια), γύρισε και ανέλαβε τον Πλατανιά, ακολούθως στην Κύπρο και αργότερα στη Σουηδία. Μόνο και μόνο επειδή τον εμπιστεύτηκε ο Χριστοβασίλης.

Το ’14, ο έως τότε άγνωστος στο ευρύ κοινό Γιάννης Πετράκης, ή αν προτιμά κάποιος γνωστός κυρίως στις ομάδες της Κρήτης (Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Μάλια, Ρέθυμνο) και για μια διετία στα χαμηλά στρώματα με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν το επόμενο στοίχημα της διοίκησης των Ιωαννίνων.

Μια πενταετία έμεινε ο Πετράκης στην Παμβώτιδα και μετά στην Κύπρο , ασφαλώς με καλά χρήματα.

Το ’19 ρίσκο υπήρξε η πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη με τη γερμανική νοοτροπία. Ούτε 40 ετών δεν ήταν καλά καλά ο κόουτς που ήρθε από την Ευρώπη και δεν τον γνώριζε κανένας. Εμεινε μια διετία με θετικά αποτελέσματα και μετά ανέλαβε μέχρι και την ΑΕΚ! Τέτοιο άλμα, προτού προκύψει διαζύγιο την προηγούμενη άνοιξη.

Συνεργάτης του Γιαννίκη κατά τον δεύτερο χρόνο του στον ΠΑΣ, ήταν ο Ηρακλής Μεταξάς. Επιασε το τιμόνι μόλις αποχώρησε ο προηγούμενος τεχνικός, άλλαξε το στυλ και έπαιξε παραπάνω άμυνα, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε και έκανε …μεταγραφή!

Λέγεται πως στην Αρκαδία πλήρωσαν ρήτρα στον ΠΑΣ για να αποσπάσουν το «ναι» του Μεταξά, αλλά ο Ηρακλής δεν έκανε άθλους στην Τρίπολη. Δεν τα πήγε καλά με τους παίκτες, είχε τουπέ ασύλληπτο, ορισμένοι δεν άντεχαν ούτε να τον βλέπουν, αποφασίστηκε το φινάλε της συνεργασίας πλην όμως αποδείχθηκε σκληρός διαπραγματευτής. Ο δε Μάντζιος κάνει προπονήσεις και έχει αναλάβει τον Αστέρα…

Και για να έχει συνέχεια η ιστορία, ιδού: ποιος διαδέχθηκε τον Μεταξά στον ΠΑΣ; Ο Θανάσης Στάικος. Βοηθός του ήταν και από ομάδες, μέχρι Ερμιονίδα και Παναργκαδικό. Δεν έχει σημασία αυτό για τη διοίκηση του πάλαι ποτέ Αγιαξ.

Ακόμη μια βουτιά στο ρίσκο, τα ηνία στον Στάικο από το περασμένο καλοκαίρι και ό,τι βγει. Γιατί είναι καλό να επενδύουμε στους νέους και άπειρους. Και ακόμη καλύτερο να γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων μεγάλη!

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024