Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο Αποστολίδη, έστειλε σήμα ότι αγνοείται.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα.
Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι, κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.
Σε ανάρτηση της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αναφέρει σχετικά: «Στις 13.40 η ΕΟΔ έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου από ορειβάτη που ανέφερε ότι αγνοούνταν ο φίλος του στη θέση Ζωνάρια στη βάση του Λουκιού του Μύτικα.
Άμεσα ενημερώσαμε την ΠΥ, ενώ ο ορειβάτης ξεκίνησε την έρευνα για το φίλο του. Στη διάρκεια της έρευνας, εντόπισε αρχικά το πιολέ του και στη συνέχεια τον ίδιο, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας