Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Blood on canvas»: Καλλιτέχνης δημιουργεί πίνακες χρησιμοποιώντας το αίμα του

«Blood on canvas»: Καλλιτέχνης δημιουργεί πίνακες χρησιμοποιώντας το αίμα του

O Circa πηγαίνει στην κλινική της πόλης του μία φορά κάθε τρεις μήνες για να του κάνουν εξαγωγή αίματος, το οποίο αποθηκεύει σε ψυγείο στο στούντιο του για τα μελλοντικά του έργα.

Ο Φιλιππινέζος καλλιτέχνης Elito Circa έχει βαμμένα στην κυριολεξία τα χέρια του με αίμα, αλλά μόνο για να δημιουργήσει τέχνη.

Χρησιμοποιώντας αίμα από τις φλέβες του, ο 52χρονος καλλιτέχνης δημιουργεί πίνακες σε καμβά, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ωστόσο και αντιδράσεις λόγω της ασυνήθιστης επιλογής του.

Κατεχόμενα: Πρόστιμο σε καλλιτέχνη που μετέτρεψε σε καρδιά τον κόκκινο σηματοδότη

Γεννημένος σε μια φτωχή οικογένεια με ελάχιστη πρόσβαση σε σχολικά είδη και καλλιτεχνικό υλικό, ο Circa εξερεύνησε διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των δαμάσκηνων και της ντομάτας, αλλά όταν είδε ότι τίποτα δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Ως έφηβος τότε, ξεκίνησε να πειραματίζεται με το αίμα.

«Κάθε φορά που ξυνόμουν, χρησιμοποιούσα το αίμα μου, καθώς οι κηλίδες αίματος είναι δύσκολο να αφαιρεθούν», είπε ο Circa.

Πλέον, ο Circa πηγαίνει στην κλινική της πόλης του μία φορά κάθε τρεις μήνες για να του κάνουν εξαγωγή αίματος, το οποίο αποθηκεύει σε ψυγείο στο στούντιο του για τα μελλοντικά του έργα.

«Τα έργα τέχνης μου είναι πολύ σημαντικά για μένα γιατί προέρχονται από εμένα, είναι από το δικό μου αίμα, το DNA μου είναι μέρος τους. Η φιλοσοφία μου είναι ότι η ζωή είναι κυκλική και όλα είναι ένας κύκλος, οπότε το αίμα μου είναι ένα εργαλείο που χρησιμεύει ως υπενθύμιση από πού έρχομαι», είπε ο Circa.

Πριν από καιρό ζωγράφισε μια τοιχογραφία 122 x 244 cm που απεικονίζει την ιστορία του Pantabangan, της πόλης όπου μεγάλωσε, και σήμερα ο Circa έχει ένα πιο φιλόδοξο στόχο: να δημιουργήσει το 2023 τη μεγαλύτερη «ζωγραφική με αίμα» που έγινε ποτέ σε έναν καμβά 100 μέτρων, κάτι που θα αποτελέσει παγκόσμιο ρεκόρ.

Δείτε κάποια από τα έργα του:

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024