Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους Ρομά της Λαμίας παραμονή Χριστουγέννων ο μητροπολίτης Συμεών

Στους Ρομά της Λαμίας παραμονή Χριστουγέννων ο μητροπολίτης Συμεών

Επισκέφθηκε δύο καταυλισμούς, μοίρασε δώρα και αφιέρωσε τη δράση στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη.

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής του μέριμνας για όλες ανεξαιρέτως τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του ποιμνίου του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μερίμνησε και για τις οικογένειες των Ρομά  που κατοικούν στην περιοχή της Λαμίας στον καταυλισμό της «Καμηλόβρυσης» καθώς και στην συνοικία στην Ανθήλη.

Λίγο πριν από τον Μεγάλο Εσπερινό των Χριστουγέννων,  ο κ. Συμεών μαζί με συνεργάτες του κληρικούς επισκέφθηκαν τους δύο καταυλισμούς και μοίρασαν τρόφιμα και δώρα σε 500 και πλέον μέλη οικογενειών Ρομά, αφιερώνοντας μάλιστα αυτή την δράση, όπως ανέφερε, στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, τελώντας επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του.

Ο κ. Συμεών κάλεσε τους υπεύθυνους των καταυλισμών να καταγράψουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά και να αναζητηθούν, σε συνεργασία με την Πολιτεία, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό, να μπορούν όλα τα παιδιά να φοιτήσουν στα σχολεία αλλά και να εξασφαλιστούν συνθήκες ομαλής και αξιοπρεπούς κοινωνικής συμβίωσης.

Ο προέδρος των Ρομά Στερεάς Ελλάδας κ. Χρυσοβαλάντης Χαλικόπουλος σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάποιο τόσο υψηλό πρόσωπο όπως ο Σεβασμιώτατος επισκέπτεται τον καταυλισμό, και μάλιστα τέτοια μέρα, Χριστούγεννα, για να δώσει τρόφιμα και δώρα σε αυτά τα εξαθλιωμένα παιδιά, τα οποία τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε».

Ο κ. Συμεών ανταπαντώντας αρκέστηκε μονάχα να πει: «Είστε παιδιά μου και σας αγαπώ και θέλω να αλλάξει η ζωή σας. Να την αλλάξουμε μαζί!».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024