Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός 88-69: Συντριβή για τους «πράσινους» στην Πόλη

Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός 88-69: Συντριβή για τους «πράσινους» στην Πόλη

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ ουσιαστικά στο ματς και γνώρισε βαριά ήττα από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη με 88-69 για την 15η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 88-69 από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη για την 15η αγωνιστική της Euroleague, πληρώνοντας στην ουσία στο τραγικό πρώτο ημίχρονο. Κορυφαίος για τους Τούρκους ο Κλάιμπερν με 23 πόντους, «ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπέικον αλλά δεν ήταν αρκετό. Τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για τους «πράσινους» και 9η συνολικά στη διοργάνωση.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς ξεκίνησε το ματς με τους Γουόλτερς, Γ. Καλαϊτζάκη, Γουίλιαμς, Μπέικον και Παπαγιάννη το ματς, έχοντας να αντιμετωπίσει τρεις απουσίες με κυριότερη αυτή του Γκουντάιτις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «πράσινους» από την αρχή της αναμέτρησης άκουγε στο όνομα Βασίλιε Μίτσιτς, με τον Σέρβο γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης να ξεκινάει «ζεστός» και να πετυχαίνει τους 8 από τους 9 πόντους της Εφές για το 9-4, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις στην επίθεση σε εκείνο το σημείο και να μειώνει σε 11-10, περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Οι Τούρκοι ωστόσο πάτησαν ξανά το γκάζι και τρέχοντας ένα σερί 10-0 ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, πριν μειώσει ο Μαντζούκας σε 21-13, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν ξανά εμφανές, ενώ στην άμυνα τη σκυτάλη πλέον είχε πάρει ο Γουίλ Κλάιμπερν ο οποίος «πυροβολούσε» πίσω από τα 6,75μ. Ο Ντάνστον που είχε περάσει στο παρκέ είχε εύκολο έργο κάτω από το καλάθι και οι Τούρκοι βρέθηκαν λίγο πριν τα μισά της δεύτερης περιόδου στο +16 (32-16). Ο Παναθηναϊκός απάντησε με 4 συνεχόμενους πόντους του Γουίλιαμς, για να έρθει ο Μπομπουά στη συνέχεια και να στείλει τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της και στο +17 (37-20), με τους γηπεδούχους να μην κατεβάζουν ταχύτητα και τον Κλάιμπερν στη συνέχεια να γράφει το 42-23. Ο Λι ευστόχησε σε τρεις βολές στο φινάλε του χρόνου για το 42-26, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την εικόνα του επιθετικά στο δεύτερο μέρος, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην «εμφάνιση» του Ντουέιν Μπέικον στο ματς. Ο Αμερικανός παίκτης ήταν «μαύρη τρύπα» στην επίθεση για το «τριφύλλι» στο πρώτο ημίχρονο, μετά την ανάπαυλα ωστόσο επέστρεψε άλλος παίκτης από τα αποδυτήρια. Παρ’ όλα αυτά, τα αμυντικά προβλήματα και το γεγονός πως η Εφές συνέχισε να είναι αποτελεσματική όταν βρισκόταν εκείνη στην επίθεση, δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς να μπουν ποτέ στη διεκδίκηση της νίκης. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 67-48, με το αποτέλεσμα του αγώνα να έχει ουσιαστικά κριθεί.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Μπέικον συνέχισε το «κρεσέντο» του και έφτασε τους 20 πόντους μέχρι το φινάλε, με τη διαφορά να πέφτει κάποια στιγμή στους 13 (79-66 στο 37′) με τον Λι, οι γηπεδούχοι απάντησαν ωστόσο ξανά και με ένα σερί 9-0, την ανέβασαν ξανά πάνω από τους 20 (88-66), για να γράψει το τελικό 88-69 ο Παπαγιάννης με εύστοχο σουτ τριών πόντων λίγο πριν την κόρνα της λήξης.

Πλέον για τον Παναθηναϊκό ακολουθεί το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής, κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα είναι ιδιαίτερης σημασίας μιας και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την προσπάθεια που κάνουν οι «πράσινοι» για την είσοδό τους στην οκτάδα,

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 42-26, 67-48, 88-69

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024