Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Ψάχνει το κλειδί της Αττικής μέσα από μάχες διδύμων

ΠΑΣΟΚ: Ψάχνει το κλειδί της Αττικής μέσα από μάχες διδύμων

Εχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πιο προβεβλημένα ζευγάρια, που θα πρωταγωνιστήσουν στον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως ο ρυθμιστικός ρόλος μέσα από ένα υψηλό διψήφιο ποσοστό που διεκδικούν στις προσεχείς εκλογές περνάει σε μεγάλο βαθμό μέσα από το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν στην Αττική.

Και πάνω σε αυτό εργάστηκαν και στην επιτροπή ψηφοδελτίων, υπό τον Βαγγέλη Αργύρη, ώστε καθεμία από τις εκλογικές περιφέρειες πέριξ της πρωτεύουσας να διαθέτει όσο το δυνατόν πιο ισχυρούς υποψηφίους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε αυτές τις περιοχές έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται τα πιο προβεβλημένα δίδυμα, που θα πρωταγωνιστήσουν στον εσωκομματικό ανταγωνισμό και που σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους υποψηφίους θα διεκδικήσουν τουλάχιστον μία έδρα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις περιφέρειές τους.

Α’ Αθήνας: Κώστας Σκανδαλίδης – Παύλος Γερουλάνος

Στη δύσκολη Α’ Αθήνας, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα τελευταία χρόνια έβλεπε τα ποσοστά να μειώνονται. Αυτή τη φορά, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος παραμένει το πιο ασφαλές στοίχημα για την έδρα, έχει απέναντί του τον πρώην υπουργό Παύλο Γερουλάνο. Ταυτόχρονα, στελέχη της νεότερης γενιάς προετοιμάζουν το έδαφος για το μέλλον – μέσω προσώπων όπως η Ρωξάνη Μπέη, ο Γιώργος Γιάνναρος και ο Δημήτρης Οικονόμου εκπροσωπούνται όλες οι πλευρές του κόμματος.

Νότιος Τομέας Β’ Αθήνας: Τόνια Αντωνίου – Παύλος Χρηστίδης

Στον νότιο τομέα, που δεν αποκλείεται τελικά να είναι μία από τις περιφέρειες που θα επιλέξει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, το δίδυμο που συζητιέται περισσότερο είναι αυτό ανάμεσα στη νυν βουλευτή, Τόνια Αντωνίου, και στον πρώην εκπρόσωπο Τύπου, Παύλο Χρηστίδη, που θεωρείται πως κερδίζει τον λεγόμενο «δεύτερο σταυρό». Στον ίδιο στίβο ωστόσο τρέχουν και άλλα δύο «πράσινα» άλογα, ο Στέφανος Ξεκαλάκης που βρίσκεται στον στενό πυρήνα της ηγεσίας και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Αναστασία Σιμητροπούλου.

Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας: Ανδρέας Λοβέρδος – Μιλένα Αποστολάκη

Παρότι ο Ανδρέας Λοβέρδος αποτελεί το πράσινο φαβορί στον βόρειο τομέα, η προοπτική της δεύτερης έδρας και η επικοινωνιακή δεινότητα της Μιλένας Αποστολάκη, που λανσάρεται ως επιστροφή ενός γνωστού στελέχους στα κοινά, έχει ήδη γίνει φανερή στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα καλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στον βόρειο τομέα έχουν προσελκύσει και άλλους υποψηφίους που διεκδικούν την εκλογή τους, όπως τον Παναγιώτη Βλάχο, την Κατερίνα Μπατζελή, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και την Εφη Χαλάτση.

Δυτικός Τομέας Β’ Αθήνας: Νάντια Γιαννακοπούλου – Μιχάλης Καρχιμάκης

Η μάχη ανάμεσα στη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Μιχάλη Καρχιμάκη βρίσκεται στον δεύτερο γύρο, καθώς ο πρώτος, με νικητή τη Γιαννακοπούλου, έληξε το καλοκαίρι του 2019, όταν εκείνη αναδείχθηκε βουλευτής της περιοχής.

Οι δύο πολιτικοί εκπροσωπούν διαφορετικές τάσεις μέσα στο κόμμα, ενώ έλκουν και διαφορετικό ακροατήριο – εκείνη στην πρόσφατη εκδήλωση που έκανε στο Περιστέρι έδειξε ότι πάει για να κερδίσει και πάλι, ενώ εκείνος είναι γνωστός για το δίκτυο που διαθέτει στη βάση. Βασικός παράγοντας για την έκβαση της μάχης ενδεχομένως να αποδειχθεί ένας τρίτος υποψήφιος, ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος κάνει αθόρυβη οργανωτική δουλειά.

Ανατολική Αττική: Μανώλης Χριστοδουλάκης – Γιάννης Σμέρος

Το 2019 η Ανατολική Αττική είχε χάσει την «πράσινη» έδρα για λίγο. Αυτή τη φορά τα κεντροαριστερά στελέχη έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το τι μέλλει γενέσθαι στις επόμενες εκλογές, καθώς σε αυτή την Περιφέρεια κατεβαίνει ο τέως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος προηγείται στις τοπικές δημοσκοπήσεις και έκανε πρόσφατα την πρώτη του προεκλογική εκδήλωση στο Μενίδι.

Απέναντί του θα βρεθεί ο «ανδρουλακικός» Γιάννης Σμέρος, ο οποίος έχει επίσης ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα. Στην Ανατολική Αττική κατεβαίνουν επίσης στελέχη όπως ο Μιλτιάδης Νεκτάριος και η Βάσια Αναστασίου, με το βλέμμα στραμμένο και στις (θετικές) αλλαγές στις έδρες που θα φέρει η νέα απογραφή.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024