Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάκης Βορίδης: Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη

Μάκης Βορίδης: Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη

«Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη»

Παράθυρο για εκλογές πριν το Πάσχα άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τη στιγμή που τα σενάρια για πρόωρες κάλπες δίνουν και παίρνουν, με την κυβέρνηση πάντως να ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Μιλώντας στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως μια πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι η 26η Μαρτίου, δηλαδή λίγο πριν το Πάσχα. Μια άλλη ημερομηνία που «παίζει» είναι η 2α Απριλίου.

Παίζουν στοιχήματα για το μήνα των εκλογών – Ο κρίσιμος Μάρτης και οι άλλες ημερομηνίες

Όπως είπε επίσης, ο δεύτερος γύρος -εφόσον αυτός χρειαστεί- θα είναι πιθανότατα πριν τις Πανελλήνιες. Ωστόσο, τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα, να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα σενάρια για τις εκλογές και οι ημερομηνίες

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπογραμμίζουν ότι «αν δεν υπήρχαν οι ειδικές συνθήκες που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η απλή αναλογική, την οποία ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν οδηγεί σε βιώσιμη κυβερνητική λύση και άρα θα χρειαστεί να στηθεί μερικές εβδομάδες αργότερα επαναληπτική κάλπη, οι εκλογές θα γίνονταν στο τέλος της τετραετίας».

Ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η προκήρυξη των εκλογών πολύ κοντά στη συνταγματική προθεσμία, που είναι η 8η Ιουλίου του 2023, ευνοεί την κυβερνητική παράταξη. Ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα, επικρατέστερος χρόνος για την πρώτη κάλπη θεωρείται το διάστημα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου έως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Ο οργανωτικός σχεδιασμός που εκπονήθηκε από την Πειραιώς και τελεί υπό την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πλέον πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης εξακολουθούν να είναι η 26η Μαρτίου και η Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024