
Ανδρουλάκης: Άδικες και ατελέσφορες οι πολιτικές της κυβέρνησης
«Εμείς προτείνουμε πολιτικές όχι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά μόνιμες σταθερές, σοσιαλδημοκρατικές επιλογές», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι άδικες και ατελέσφορες, γιατί παίρνονται με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη, και εμείς προτείνουμε πολιτικές όχι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά μόνιμες σταθερές, σοσιαλδημοκρατικές επιλογές», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά του Ωραιοκάστρου.
Υψηλότερο κόστος και χαμηλότεροι μισθοί
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη ενώ οι μισθοί από τους χαμηλότερους, τόνισε ότι στα μόνιμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ήρθαν να προστεθούν νέα προβλήματα λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης για αυτό χρειαζόμαστε μόνιμες επιλογές.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «εμείς προτείνουμε όχι πολιτικές προεκλογικού χαρακτήρα όπως αυτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μόνιμες σταθερές, σοσιαλδημοκρατικές επιλογές, όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη» και εξήγησε:
Κοινωνικό κράτος
– Ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους που περνούν πάρα πολύ δύσκολα.
– Αύξηση του κατώτατου μισθού.
– Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μία απόφαση που έχουν πάρει πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
– Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας ώστε να αποκλιμακωθούν οι ανελαστικές δαπάνες, που κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα κάθε ελληνικού νοικοκυριού.
-Και, βέβαια, πολιτικές που αφορούν τον έλεγχο της αγοράς. Δυστυχώς υπάρχει εκτεταμένη αισχροκέρδεια. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, ώστε να παταχθεί και έτσι οι Έλληνες πολίτες να ζουν με χαμηλότερο κόστος ζωής και όχι κάποιοι πονηροί να εκμεταλλεύονται εις βάρος των πολλών αυτή την οικονομική κρίση».
Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Χάρη Καστανίδη, Γιώργο Αρβανιτίδη, στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης περπάτησε στην κεντρική αγορά του Ωραιοκάστρου. Μπήκε σε καταστήματα, αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα με καταστηματάρχες και καταναλωτές και στις συζητήσεις που είχε κυριάρχησαν τα προβλήματα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.
Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας κάθισε σε καφέ της περιοχής.
- Formula 1: Πήρε τη νίκη στο Σίλβερστοουν ο Λεκλέρκ (pics)
- Συναγερμός στο Ηράκλειο – Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο
- Η αποστολή της ΑΕΚ για την Ολλανδία – Ανακοινώθηκαν έξι φιλικά (pic)
- Ο Τζο Έστερχαζ πήρε 1,5 εκατ. δολάρια για να μείνει μακριά από το «Βασικό ένστικτο 2»
- Νέα Αριστερά: Απειλή για την εθνική ασφάλεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκαλεί ή όχι απώλειες θέσεων εργασίας – Γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει

