Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λος Άντεζελες: Έρευνα για καταφύγιο ζώων - Εκαναν ευθανασία σε κουτάβι 3 μηνών

Λος Άντεζελες: Έρευνα για καταφύγιο ζώων – Εκαναν ευθανασία σε κουτάβι 3 μηνών

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν κληθεί να υποβάλουν αναφορά εντός 30 ημερών

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε στο Λος Άντζελες, η θανάτωση ενός κουταβιού, μόλις 3 μηνών σε καταφύγιο ζώων, το  Baldwin Park Animal Care Center,  που φέρεται να έγινε κατά λάθος, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες, που ανάγκασαν το συμβούλιο εποπτών της κομητείας του Λος Άντζελες, να εξετάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στο τραγικό αυτό γεγονός, με θύμα το κουταβάκι με το όνομα Bowie.

Σύμφωνα με τους επόπτες Χίλντα Σόλις και Τζάνις Χαν, ο θάνατος του κουταβιού, «προκάλεσε την οργή των μελών της κοινότητας που εύλογα επικοινώνησαν με την κομητεία για τον θάνατο του ζώου».

Όπως είπαν στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Κουτάβι της Νέας Υόρκης διασώθηκε αφού κολύμπησε τον ποταμό Χάντσον ως το Νιου Τζέρσεϊ

«Είναι πραγματικά σπαρακτικό να ακούμε ότι συνέβη αυτό και βρήκαμε περισσότερες περιπτώσεις όπου έχει ξανασυμβεί», πρόσθεσαν.

Έρευνα

Η διευθύντρια του κέντρου, Μαρία Ροζάλες, δήλωσε στο KTLA: «Όλες οι συνθήκες γύρω από την ευθανασία του Bowie εξετάζονται πολύ προσεκτικά. Το τμήμα παίρνει πολύ σοβαρά την αποστολή του να σώζει ζωές. Δεν την παίρνουμε καθόλου ελαφρά τη καρδία».

Ανέφεραν επίσης ότι ο θάνατος του κουταβιού αποτελεί απόδειξη ότι «πολλά ζώα δεν τοποθετούνται επιτυχώς σε βιώσιμες υιοθεσίες ή διασώσεις», καλώντας τους αξιωματούχους να «επανεξετάσουν τη στρατηγική τους για τη φροντίδα των ζώων» σε μια που ενθαρρύνει την υιοθεσία, μετέδωσε το CBS.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν κληθεί να υποβάλουν αναφορά εντός 30 ημερών για το πώς να αποτρέψουν κάτι τέτοιο, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Πολλές οι ευθανασίες ζώων στο συγκεκριμένο καταφύγιο

«Ας το παραδεχτούμε, όλα τα ζώα που έρχονται στη φροντίδα μας είναι αθώα», έγραψε η Χαν στην πρόταση, στην οποία σημειώνει ότι το DACC έκανε ευθανασία περίπου στο 30% των ζώων του μεταξύ 1ης Ιουλίου και 30ης Νοεμβρίου. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από άλλα αντίστοιχα κέντρα του Λος Άντζελες.

«Είναι άλλο πράγμα να υπήρχε κάτι σαν πρόβλημα συμπεριφοράς, και καταλαβαίνω την έννοια της ευθανασίας. Συμφωνώ με αυτό; Ποτέ δεν θα συμφωνήσω», λέει η Σόσι Γκάμλιελ της Underdog Heroes Animal Rescue. «Η πραγματικότητα είναι ότι τα καταφύγια είναι υπερπλήρη λόγω ανεύθυνων ιδιοκτητών σκύλων», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει ολόκληρη διαδικασία για να αποφασιστεί για ποια σκυλιά εγκρίνεται η ευθανασία».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024