Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Κοινοβούλια και η Κίρκη των ερτζιανών

Τα Κοινοβούλια και η Κίρκη των ερτζιανών

Ραδιοτηλεοπτικοί μαγνήτες αδίστακτων εξουσιομανών

Προσωπικά, δεν με εκπλήσσει η αντιστροφή του και οι «έσχατοι έσονται πρώτοι» σε «και οι πρώτοι έσονται έσχατοι». Απόδειξη αυτής της αντιστροφής η μετατροπή των εθνικών κοινοβουλίων-ανάμεσα σ’ αυτά και το ελληνικό- μαζί με το ευρωκοινοβούλιο, σε στίβο λυσσαλέων αλληλοσπαραγμών.

Σε αυτή την ευρωπαλαίστρα, κορυφαία στελέχη του ευρωκοινοβουλίου λογοδοτούν στην βελγική δικαιοσύνη για σκανδαλώδη διαπλοκή τους στο Qatargate.

Το πιο φρόνιμο είναι ν’ αφήσουμε κατά μέρος την αλληλοφαγωμάρα και ν’ ανατρέξουμε στην αιτία του θλιβερού αλλά και καταγέλαστου αυτού φαινομένου. Ας μην απατώμεθα: Βασική για να μην πούμε αποκλειστική αιτία είναι η μετατροπή των αμέτρητων αρχικά ραδιοτηλεοπτικών δικτύων σε μία φρικιαστική Κίρκη δεινή για επί τα χείρω αλλαγή της ψυχοσύνθεσης πολλών αρρένων και θηλέων επίδοξων σωτήρων του έθνους, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας τα κάνουμε πιο λιανά, που λένε συνήθως οι οικονομικά συναλλασσόμενοι: Ενώ στα 30 τελευταία χρόνια του περασμένου αιώνα η προβολή της προσωπικότητας των υποψηφίων βουλευτών γινόταν συνήθως με κανόνες αυτοκυριαρχημένης γραφής, μέσα από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο, ακριβώς στο τέλος αυτής της 30ετίας, όταν ο Υμηττός μετατράπηκε σε δάσος από κεραίες -οι περισσότερες χωρίς άδεια- λειτουργίας-κεραίες ραδιοτηλεόρασης, έγιναν διαφημιστές των πιο αδίστακτων εξουσιομανών! Και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς με αδόκιμη επαγγελματική θητεία με ελάχιστα πνευματικά αλλά και χρηστά ηγετικά προσόντα. Η αδόκιμη αυτή ανέλιξη στα ευρωκοινοβουλευτικά αξιώματα από τους αριβίστες της πολιτικής κινδύνευσε να εξελιχθεί σε κανόνα.

Υπήρξαν και υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις ατόμων, με πνευματικά και ηγετικά προσόντα, που δεν παγιδεύτηκαν στα δίχτυα της Κίρκης, που μετατρέπει τους φιλόδοξους και απονήρευτους σε χοίρους ενός χοιροστασίου με βιτρίνες πολιτικού Πανθέου… Όπως και βουλευτές και ευρωβουλευτές με βιογραφικό εντίμου βίου που αιωρούνται, από ελαστική συνείδηση, στο ακροβατικό μεσοδιάστημα της ηθικής φθοράς και αφθαρσίας…

Συμπέρασμα: Η αναρρίχηση μέχρι τις έσχατες υψηλές βαθμίδες της πολιτικής και από εκεί ακόμη και δαιδάλους της αλληλοδιαπλοκής, έχει γίνει το συνηθισμένο δρομολόγιο για την αποθέωση, αλλά και για την κατακρήμνιση…

Το δρομολόγιο αυτό όσο και αν μας θλίβει συνήθως ξεκινά από τους ραδιοθαλάμους και τα τηλεοπτικά πάνελ…

Sports in

Οι εντυπωσιακές ενέργειες των «μικρών» και τα… χορευτικά του Τσικίνιο στην Ολλανδία (vid)

Δείτε φάσεις και γκολ από τη χθεσινή (25/7) προπόνηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024