Εγκαινιάστηκε το νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων
Έτοιμο και λειτουργικό το νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων, το οποίο εγκαινιάστηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.
«Είναι μεγάλη χαρά που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου, που αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη σημασία της συνεργασίας των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης».
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, μας υπενθύμισε ότι το νέο Δημαρχείο είναι «μια σύγχρονη δομή που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου μας, αλλά και μια δομή που ξαναδίνει υπόσταση και λειτουργική μορφή σ’ ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο στο κέντρο των Καλαβρύτων».
Να σημειωθεί δε ότι το εμβληματικό οίκημα του άλλοτε Διοικητηρίου παραχωρήθηκε στον Δήμο Καλαβρύτων το 2005 απ’ την πρώην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ύστερα από αίτημα και συστηματική προσπάθεια της τότε δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου.
Ακολούθησαν η εκπόνηση μελετών για τη διαμόρφωση και ανακαίνιση του χώρου, η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αλλά και η μεσολάβηση της πολυετούς οικονομικής κρίσης που προκάλεσε καθυστερήσεις και εύλογες διακοπές.
Το έργο επανεντάχθηκε απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή Καλαβρύτων και έτσι ξανάρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής. Οι οποίες ολοκληρώθηκαν ύστερα κι από χρηματοδότηση ύψους 611.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή φωτογραφίας: facebook Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)
































![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442