Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΛΓΑ: Έρχονται πληρωμές 48,3 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι

ΕΛΓΑ: Έρχονται πληρωμές 48,3 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι

Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου

Το ποσό των 48,3 εκατ. ευρώ καταβάλλεται αύριο Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου από τον ΕΛΓΑ σε 22.095 δικαιούχους αγρότες, οι οποίοι θα αποζημιωθούν για ζημιές στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, εντός του έτους 2022.

Επίσης, καταβάλλονται 2,6 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν στο προανθικό στάδιο στον παγετό άνοιξης 2021, καθώς επίσης και 13,5 εκατ. ευρώ στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, των οποίων οι δενδροκαλλιέργειες -κυρίως ελαιοκαλλιέργειες- κατεστράφησαν από την πύρινη λαίλαπα στις πυρκαγιές 2021.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα ΑΤΜ οι αγρότες – Σε εξέλιξη οι πληρωμές

Παράλληλα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, διαβεβαιώνει τους παραγωγούς ότι επίσης θα αποζημιωθούν, όσοι μέχρι τώρα δεν αποζημιώθηκαν, για τις ζημίες του προανθικού σταδίου του παγετού της άνοιξης 2021, στις καλλιέργειές τους, για τις οποίες ο ΕΛΓΑ έχει συντάξει σχετικά πορίσματα.

«Για πρώτη φορά καταβάλλονται αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ εντός του έτους, κατά το οποίο προκλήθηκαν οι ζημίες», τονίζει ο κ. Γεωργαντάς, σημειώνοντας ότι στην τριετία 2020 – 2022 πληρώθηκαν 862 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, εκ των οποίων 783 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΕΛ.Γ.Α. και 89 εκ. € σύμφωνα με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Παράλληλα, επισήμανε ότι αποζημιώσεις στις περιπτώσεις απώλειας φυτικού κεφαλαίου από πυρκαγιές μέχρι το 2020, ήταν εξαιρετικά μειωμένες, ακόμη και για τους  κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, συνολικά 21 ευρώ ανά ελαιόδενδρο και καταβάλλονταν μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, με μακρόσυρτες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες διαρκούσαν μέχρι και τέσσερα  χρόνια.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024