Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον την Τετάρτη - Συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον την Τετάρτη – Συνάντηση με τον Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών εθνικής ασφάλειας από το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό κόμμα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα ταξιδέψει την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα του ιστότοπου Punchbowl News.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα μεταβεί στο Καπιτώλιο, όπου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αναφέρει το Punchbowl News, το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

Έτοιμος για αγώνα πυγμαχίας με τον Πούτιν δηλώνει ο Ζελένσκι

Τι μεταδίδει το Reuters

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον και αναμένεται να επισκεφθεί το Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη, μετέδωσε την Τρίτη το Punchbowl News, επικαλούμενο εννέα πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών εθνικής ασφάλειας από το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό κόμμα, πρόσθεσε το Punchbowl News.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το οποίο θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ζελένσκι στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Νωρίτερα την Τρίτη, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι θα υπάρξει μια συνεδρίαση του Κογκρέσου το βράδυ της Τετάρτης, η οποία θα έχει «ιδιαίτερη έμφαση στη δημοκρατία».

Οι παρατηρήσεις της Πελόζι, οι οποίες έγιναν με επιστολή, δεν διευκρίνισαν ποιο θα είναι το θέμα της συνεδρίασης. Το γραφείο της δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό της αναφερόμενης επίσκεψης Ζελένσκι.

CNN: Συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει να υποδεχθεί τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη που θα συμπέσει με την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει στη χώρα ένα νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας, το οποίο θα περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα Patriot, όπως σημειώνει το CNN.

Η επίσκεψη, η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί και έχει παραμείνει σε στενό κύκλο, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του Ζελένσκι, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει μια πιθανή επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στις ΗΠΑ ή την ανακοίνωση του Μπάιντεν ή τις νέες ανακοινώσεις για την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία στον τομέα της ασφάλειας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024