Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αντιαεροπορικά συστήματα ζητά ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Αντιαεροπορικά συστήματα ζητά ο Ζελένσκι

Παρέμβαση μέσω βιντεοκλήσης, στην συνάντηση κορυφής των ηγετών των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, έκανε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από τους ηγέτες να συμμετέχουν στη συνάντηση κορυφής των ηγετών των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, της Βαλτικής, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας στην Ρίγα την προμήθεια του Κιέβου με ευρύ φάσμα οπλικών συστημάτων.

«Σας ζητώ να ενισχύσετε την δυνατότητα προμήθειας αντιαεροπορικών συστημάτων στην χώρα μας και να βοηθήσετε στην επιτάχυνση της λήψης αντίστοιχων αποφάσεων από τους εταίρους μας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω βιντεοκλήσης προς την συνάντηση κορυφής απευθυνόμενος προς τον Ρίσι Σούνακ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ουκρανία: Βομβαρδίσαμε βάση της Βάγκνερ στη Λουγκάνσκ – «Υπάρχουν πολλοί νεκροί»

«Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα οπλικά συστήματα»

Αν και οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν υποστηρίξει το Κίεβο με χρηματοδότηση, στρατιωτική εκπαίδευση και αντιαεροπορικά συστήματα, η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίσει την ρωσική επίθεση.

Οι ηγέτες της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Λιθουανίας, της Εσθονίας, της Λετονίας και του Ηνωμένου Βασιλείου συναντώνται στην Ρίγα, στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (Joint Expeditionary Force).

Η Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη απαρτίζεται από στρατιωτικές δυνάμεις ταχείας αντίδρασης σε κρίσεις στην Αρκτική Περιοχή και την Βόρεια Ευρώπη.

Τακτική τρόμου

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει αυτή την τακτική του τρόμου. Οποιαδήποτε απουσία μαζικών πυραυλικών πληγμάτων σημαίνει απλά ότι ο εχθρός ετοιμάζει νέες επιθέσεις. Και μπορεί να υπάρξουν επιδρομές ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Ζελένσκι στη νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

«Η Ρωσία εξακολουθεί να υπολογίζει στις διακοπές της ηλεκτροδότησης. Αυτή είναι η τελευταία ελπίδα των τρομοκρατών. Εφόσον έχουν πυραύλους — και εξακολουθούν να έχουν — σας παρακαλώ λάβετε σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις από τη στρατιωτική μας διοίκηση».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024