Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Το 2023 γόνιμη χρονιά για την αμυντική βιομηχανία

Ερντογάν: Το 2023 γόνιμη χρονιά για την αμυντική βιομηχανία

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομία σημειώνοντας ότι αύριο Πέμπτη θα ανακοινωθεί το ύψος του κατώτατου μισθού

Στην κοινοβουλευτική του ομάδα μίλησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, μίλησε για τον Εκρέμ Ιμάμογλου και τη συμμαχία των 6, ενώ υποστήριξε ότι το 2023 θα είναι μία γόνιμη χρονιά για την αμυντική βιομηχανία.

Ο τούρκος πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομία σημειώνοντας ότι αύριο Πέμπτη θα ανακοινωθεί το ύψος του κατώτατου μισθού ενώ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να «κατρακυλά» σύντομα.

Σχετικά με την υπόθεση Ιμάμογλου και την “συμμαχία των 6”, της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είπε: «Κάθε άτομο αυτής της χώρας ξέρει ποιον να ψηφίσει για το μέλλον του όταν κοιτάζει το ερειπωμένο τραπέζι που ονομάζεται “τραπέζι των 6″”.

Σιωπή Ερντογάν μετά τα «χαστούκια» των ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

Αυτό το έθνος δεν θα παραδώσει το μέλλον του σε αυτό το παράξενο τραπέζι όπου όλοι κάνουν κινήσεις ο ένας πίσω από την πλάτη του άλλου».

Σχετικά με την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας σημείωσε: «Το μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος μας Kızılelma ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη της πτήση μένοντας στον αέρα για 5 ώρες.

Το 2023 θα είναι μια γόνιμη χρονιά για την αμυντική βιομηχανία. Θα κάνουμε πράξη τα 25 διαφορετικά έργα μας. Καθώς προχωράμε σε αυτά τα έργα, η δυσφορία κάποιων στο εσωτερικό και το εξωτερικό αυξάνεται».

Μαζική παραγωγή των πυραύλων Tayfun

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής για την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, ανακοινώθηκε η μαζική παραγωγή τριών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας καθώς και των βαλλιστικών πυραύλων Tayfun.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως προκειμένου η Τουρκία να αποκτήσει μια «πλήρως ανεξάρτητη» αμυντική βιομηχανία, οφείλει να επενδύσει στην εγχώρια ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας που σήμερα η χώρα υποχρεώνεται να προμηθεύεται από το εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή έλαβε αποφάσεις για 25 σημαντικά προγράμματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη μαζική παραγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων Siper, Hisar και Sungur, αντιπλοϊκών Atmaca, καθοδηγούμενων από λέιζερ Karaok και πυραύλων αέρος-αέρος Gokdogan και Bozdogan.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024