Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επαγγελματίες μόνο στα γήπεδα;

Επαγγελματίες μόνο στα γήπεδα;

Η Μπάγερν, ναι, αποζημιώθηκε κάθε ημέρα που έλειπε ο Νόιερ με την εθνική, τώρα όμως υφίσταται νομικό πλαίσιο που μπορεί να την εξασφαλίσει;

Η είδηση δεν είναι αυτό που λέμε «φρέσκια», αλλά ας την ξαναδούμε και ας την αναλύσουμε: ο Μάνουελ Νόιερ λίγες ημέρες μετά τον άδοξο αποκλεισμό της Γερμανίας από το Μουντιάλ πήρε λίγες ημέρες άδεια και καλά έκανε –  όσοι αγωνίστηκαν στο Κατάρ ήταν ανάγκη να ξεκουραστούν.

Ο Γερμανός γκολκίπερ επέλεξε να κάνει σκι, εκδρομή στα χιόνια και σε μια κίνηση είχε ραντεβού με την ατυχία: τραυματισμός, χειρουργική επέμβαση μετά το σπάσιμο του ποδιού και νοκ άουτ για τους αγώνες της Μπάγερν στη συνέχεια της σεζόν.

Το παιχνίδι με τα social το έκανε ο «άσος», ανέβασε φωτογραφία από το νοσοκομείο αλλά το ζητούμενο είναι εντελώς διαφορετικό: μπορεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο; Δηλαδή, εντελώς απερίσκεπτα και να κάνει επιλογές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του; Ενας δίμετρος παίκτης δεν έχει την πλαστικότητα που απαιτείται, είναι λογικό αυτό. Σκι ο Νόιερ;

Στις καταβάσεις μοιάζει ενδεχόμενο να την πατήσουν και μετρ του είδους, επίδοξοι …Στένμαρκ, όχι ένας άνθρωπος που τα αντανακλαστικά του είναι σούπερ για αποκρούσεις και λιγότερο χρησιμοποιεί τα χέρια πιάνοντας τα μπαστούνια.

Η Μπάγερν, ναι, αποζημιώθηκε κάθε ημέρα που έλειπε ο Νόιερ με την εθνική, τώρα όμως υφίσταται νομικό πλαίσιο που μπορεί να την εξασφαλίσει;

Και αυτό δεν αφορά μόνο τους Βαυαρούς, αλλά ανακύπτει ως ερώτημα για κάθε παίκτη και κάθε σύλλογο. Ορισμένες αποφάσεις ισοδυναμούν με «επικίνδυνες αποστολές», εμπεριέχουν ρίσκο και φέρνουν ξανά τη συζήτηση περί ορίων που θέτουν οι ίδιοι οι παίκτες στην όχι μεγάλη σε χρονικό ορίζοντα καριέρα τους.

Προ περίπου 20 ετών, ο Κανιθάρες τραυματίστηκε στο πόδι όταν έσπασε το μπουκάλι με τον αφρό ξυρίσματος και έκοψε τον τένοντα του ποδιού του. Εχασε το ταξίδι στην Απω Ανατολή με την εθνική Ισπανίας. Εδώ, μιλάμε για ατυχία. Ισως κάτι αντίστοιχο να ήταν και η περίπτωση του Ντέιβιντ Σίμαν που λαβώθηκε στον ώμο ενόσω ψάρευε! Αυτά ίσως και να μπορεί να συμβούν.

Όταν όμως κάνεις σκι ή κάτι το επικίνδυνο ή ακραίο, σημαίνει πως πας γυρεύοντας. Χάνεις τη σεζόν και αφήνεις τον επαγγελματισμό σου στην άκρη. Για να μην ειπωθεί πως τον ξεχνάς τελείως…

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024