Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mαρόκο: Bασιλική υποδοχή για τα λιοντάρια του Άτλαντα (pics)

Mαρόκο: Bασιλική υποδοχή για τα λιοντάρια του Άτλαντα (pics)

Τα Λιοντάρια παρασημοφορήθηκαν κατά τη διάρκεια βασιλικής τελετής για την ιστορική διάκριση της ομάδας τους, που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, τόσο για μια αφρικανική, όσο και για μια αραβική χώρα.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ υποδέχθηκε, σύμφωνα με το μαροκινό ειδησεογραφικό πρακτορείο MAP, την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας, γνωστή και ως Λιοντάρια του Άτλαντα, και τις μητέρες του, την περασμένη Τρίτη στο παλάτι στο Ραμπάτ, ως ένδειξη φόρου τιμής για τον άθλο τους στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τα Λιοντάρια παρασημοφορήθηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλικής τελετής για την ιστορική διάκριση της ομάδας τους, που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, τόσο για μια αφρικανική, όσο και για μια αραβική χώρα. Μια επιτυχία που προκάλεσε ενθουσιασμό και κέρδισε τη συμπάθεια σε όλο τον πλανήτη, από το Τελ Αβίβ ως τη Γάζα και από το Κάιρο και την Τρίπολη ως το Παρίσι, μέσω Νέας Υόρκης, και μέχρι το Ντακάρ και τη Χαρτούμ.

Διαβάστε επίσης: Κάρλος Κορμπεράν: Ο «μεταμορφωτής» της Γουέστ Μπρομ

Η εξαιρετική εμφάνιση των Μαροκινών παικτών σε αυτό το Μουντιάλ, ανέδειξε το μαροκινό μοντέλο, εμπνέοντας παγκόσμιες και οικογενειακές αξίες, όπως η πειθαρχία, η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός, αλλά και η ευλογία των γονιών.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο βασιλιάς του Μαρόκου επέμεινε να υποδεχτεί, κατά τη δεξίωση, και τις μητέρες των παικτών, αναγνωρίζοντας έτσι τον θεμελιώδη ρόλο της γυναίκας στη μαροκινή κοινωνία.

«Η υποδοχή των παικτών με τη συνοδεία των μητέρων τους από την Α.Μ. τον βασιλιά, είναι ένας φόρος τιμής σε αυτές τις Μαροκινές, που φρόντισαν να εμφυσήσουν στα παιδιά τους τις αξίες του πατριωτισμού, της θυσίας και της εθνικής συμμετοχής», υπογραμμίζει το πρακτορείο MAP.

Ο διεθνής Τύπος ανέφερε ότι το κατόρθωμα αυτό δεν είναι τυχαίο και ότι οφείλεται, εν πολλοίς, στη διορατικότητα και το όραμα του μαροκινού ηγεμόνα, ο οποίος το 2009 αποφάσισε να ιδρύσει την Ακαδημία ποδοσφαίρου Μωχάμεντ ΣΤ’ με στόχο να εκπαιδεύει νέους παίκτες. Η πρωτοβουλία αυτή έδωσε τους πρώτους καρπούς σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο: χάρη στην παρουσία διακεκριμένων αποφοίτων της Ακαδημίας, αλλά και συμπαικτών τους που εκπαιδεύθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες και που επέλεξαν να εκπροσωπήσουν το Μαρόκο ακολουθώντας την καρδιά και τη λογική τους, η εικόνα του μαροκινού και αφρικανικού ποδοσφαίρου αποκαταστάθηκε διεθνώς.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024