Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Εικόνες από το παραθαλάσσιο οικόπεδο που αγόρασε στην Πάρο με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Εύα Καϊλή: Εικόνες από το παραθαλάσσιο οικόπεδο που αγόρασε στην Πάρο με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Η αξία της επένδυσης θα εκτοξευόταν μετά την κατασκευή του που θα κόστιζε το λιγότερο 400.000 ευρώ

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών έχουν μπει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή και των συγγενικών της προσώπων με φόντο με την υπόθεση του Qatargate, με τις εξελίξεις στην υπόθεση να είναι καταιγιστικές.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το οικόπεδο περίπου 7 στρεμμάτων που αγόρασε η ελληνίδα ευρωβουλευτής στην Πάρο, μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η «χοντρή» τσάντα του συντρόφου της Καϊλή και του Παντσέρι – Τι συνέβη στη βασιλική σουίτα ξενοδοχείου λίγο πριν το Μουντιάλ

Το συγκεκριμένο οικόπεδο στην Πάρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού και σε απόσταση 600 μέτρων από τη θάλασσα. Η πώληση του οικοπέδου, φωτογραφίες του οποίου παρουσίασε η ΕΡΤ, έγινε έναντι 300.000 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο, περίοδο κατά την οποία η Εύα Καϊλή και ο  Φραντσέσκο Τζόρτζι ελέγχονται σε Ελλάδα και Ιταλία.

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή η μίνιμουμ αξία ενός τέτοιου ακινήτου με αυτές τις προδιαγραφές, δηλαδή ακινήτου σε απόσταση 600 μέτρων από τη θάλασσα, είναι 450.000-500.000 ευρώ. Η μίνιμουμ αξία. Το κόστος κατασκευής τώρα συνολικά είναι τουλάχιστον 400.000 ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Η αξία της επένδυσης, όπως εξήγησε, θα εκτοξευόταν μετά την κατασκευή του που θα κόστιζε το λιγότερο 400.000 ευρώ. «Όταν αναφερόμαστε σε ένα ακίνητο 262 τ.μ. με 60 τετραγωνικά μέτρα πισίνα μιλάμε για ένα ακίνητο αξίας 1,5 εκατομμύριο ευρώ» είπε.

Το αγροτεμάχιο δεν αγοράστηκε μέσω κάποιας εταιρείας αλλά αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ζευγαριού, το οποίο σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό που ανέλαβε την αναθεώρηση της άδειας θα το χρησιμοποιούσε ως παραθεριστική κατοικία.

Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο του ζευγαριού έχει δεσμευτεί μετά την αποκάλυψη του Qatar Gate, ενώ η εφημερίδα «Corriere della Serra» υποστηρίζει ότι η αγορά της έκτασης στο Ιστέρνι μπαίνει στο μικροσκόπιο των Εισαγγελέων μαζί με ένα ακίνητο στη Τσερβίνια.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ο Παντσέρι βάζει στο κάδρο τρεις ευρωβουλευτές

Στο μεταξύ, πρόθυμος να μιλήσει και να δώσει ονόματα στις βελγικές εισαγγελικές αρχές εμφανίστηκε ο Αντόνιο Παντσέρι, ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ο οποίος εμφανίζεται να είναι ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου Qatargate.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Repubblica, κατά την απολογία του στους Βέλγους εισαγγελείς ο Παντσέρι φέρεται να ομολόγησε και να αποδέχτηκε κάποιες από τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

«Σε αντάλλαγμα, θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ» φέρεται να είπε κάποια στιγμή παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι χρηματίστηκε.

Παράλληλα, έδωσε και κάποια ονόματα προκειμένου να πέσει «στα μαλακά».

Δηλώνοντας έτοιμος να συνεργαστεί και να δώσει πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές, ο Παντσέρι «έδειξε» πρώτα τον Φραντσέσκο Κοτζολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που θα έπαιρνε τη θέση του Παντσέρι στην Ευρωβουλή για να προωθήσει τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκο.

Επιπλέον, ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ανέφερε και το όνομα του έτερου σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, για τον οποίο είπε ότι «επισκέφθηκε το Κατάρ», αλλά και αυτό της Μαρίας Αρένα (επίσης Σοσιαλδημοκράτισσα), για την οποία είπε: «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».

Ο Παντσέρι φέρεται, επίσης, να επιβεβαιώνει τον κεντρικό ρόλο του πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ως ο ενδιάμεσος ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας με τους Ιταλούς που εμπλέκονται στο Qatargate.

Στην κατάθεσή του ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου διαφθοράς φέρεται, σύμφωνα με τη La Reppublica, να εξηγεί ότι η «συμφωνία» με το Κατάρ γεννήθηκε το 2019, αφού ο ίδιος απέτυχε να επανεκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά την εκτίμηση των ιταλών δημοσιογράφων, πρόκειται για μια «αμυντική» προσπάθεια του Παντσέρι για να πείσει τους εισαγγελείς ότι δεν πήρε λεφτά την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής. Ο ίδιος, δε, φέρεται να έχει πει ότι «τα χρήματα στο σπίτι μου δεν προορίζονταν για κάποιον άλλο».

Τα 700.000 ευρώ σε 50ευρα που βρέθηκαν σε επτά πακέτα μέσα σε βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι, αλλά και σε χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του Παντσέρι, είναι εξάλλου το στοιχείο που για την ώρα αποτελεί το ισχυρότερο «χαρτί» του εισαγγελέα διαφθοράς του Βελγίου, Μισέλ Κλεζ, που συντονίζει τις έρευνες.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024